Μανώλης Τσικνάκης: «Καθάρισαν με εντολή τον χώρο που βρέθηκε νεκρός» – Οι μαρτυρίες που «δείχνουν» ανθρωποκτονία

Αποκαλυπτικά όσα είπαν φαντάροι

Must Read

Ολοένα και περισσότερο «έδαφος» κερδίζει το σενάριο της ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του μυστηριώδους θανάτου του 22χρονου φαντάρου Μανώλη Τσικνάκη ο οποίο έφυγε από την ζωή πάνω στη νήσο Ρω όπου υπηρετούσε, έξι χρόνια πριν, το πρωινό της 27ης Ιουνίου 2018.

Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» ασχολήθηκε εκ νέου με την υπόθεση παρουσιάζοντας άγνωστες πτυχές και σημαντικές μαρτυρίες. 

«Τον αυτοκτόνησαν τον Μανώλη…»

Σημαντικά ήταν όσα είπε στρατιώτης Βασίλης Πασαλάρης που ανήκει σε ομάδα η οποία έχει βάλει στόχο να αποκαλύψει την πραγματικά αλήθεια πίσω από όσα συνέβησαν. Ο συγκεκριμένος φαντάρος υπηρετούσε μαζί με τον άτυχο Μανώλη και ήταν αυτός που κάλεσαν οι στρατιωτικοί με το φορείο στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο 22χρονος.

«Φοβάμαι. Μόνο ένας βλάκας δε θα φοβόταν. Φοβάμαι για τη ζωή μου. Ο εχθρός είναι μεγάλος δεν είναι ένα μόνο άτομο. Φοβάμαι και εγώ και η οικογένειά μου. Το να ζεις, όμως, χωρίς αξιοπρέπεια είναι μεγαλύτερος φόβος. Έχουμε μαζευτεί δώδεκα φαντάροι που ήμασταν τότε στη Ρω για να πούμε την αλήθεια. Εγώ πήγα και είδα τον Μανώλη νεκρό. Κανείς δε με ρώτησε πως τον βρήκα. Ήταν παγωμένος και είχε αρχίσει η σήψη, κάτι που διαπίστωσε η γιατρός του Στρατού και η τεχνική σύμβουλος, ιατροδικαστής της οικογένειας. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι είχε πυροβοληθεί νωρίτερα από τις 08:30 που είπαν επίσημα. 

Πήγαν κάποιοι στρατιώτες στο σημείο γιατί έτσι τους είπαν και το καθάρισαν πριν γίνει έρευνα. Κανονική μπουγάδα έκαναν και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε. Έχω πάει σε ψυχολόγους για να βγάλω από το μυαλό μου αυτό που είδα. Ξέρω πολύ καλά τι είδα! Ο Μανώλης δεν αυτοκτόνησε. Τον Μανώλη τον αυτοκτόνησαν».

Ο κ. Πασαλάρης σημείωσε πως δεν σήμανε κανένα συναγερμός όταν εντοπίστηκε νεκρό ο Μανώλης ενώ τα στελέχη του Στρατού ενώ τους είχαν τρελάνει στους συναγερμούς όλο το διάστημα πριν. Παράλληλα, τόνισε πως ένα συγκεκριμένο πρόσωπο απουσίαζε την ώρα του πυροβολισμού!

«Αξιοπρέπεια μόνο και όλα θα πάνε καλά. Είμαι αισιόδοξος. Πριν κλείσω, γιατί έφαγα πολύ από το χρόνο σας, κάτι τελευταίο: Δεν έχω σκοπό να βλάψω τον εαυτό μου, δεν έχω σκοπό να αυτοκτονήσω, δεν οδηγώ υπό την επήρεια αλκοόλ, δεν κάνω χρήση ναρκωτικών ουσιών. Όποιος βλάψει εμένα ή την οικογένειά μου, να ξέρουν όλοι που είναι ο υπεύθυνος. Αυτό ήθελα να πω. Να είστε καλά»!

Σε σύνδεση μέσω Skype με την εκπομπή από το Ηράκλειο Κρήτης, η Μαρία Μανουκάκη και η Αγγελική Τσικνάκη, μητέρα και αδελφή αντίστοιχα του θύματος, μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις.

Η αδελφή του αναφέρθηκε στη συνάντηση με φαντάρο που είχε και υποστήριζε πως ο Μανώλης πυροβολήθηκε στις 6:40 και όχι την ώρα που ανακοίνωσε επίσημα ο Στρατός. Τόνισαν πως η οικογένεια προχωρά σε μήνυση για ανθρωποκτονία κατ’ αγνώστων και κατά παντός υπευθύνου και ζήτησαν για μια ακόμη φορά ο φάκελος με την ένδειξη αυτοκτονία να ανασυρθεί από το Αρχείο του ΓΕΣ και να ερευνηθεί ως ανθρωποκτονία.

Καθάρισαν με εντολή το χώρο πριν φτάσει η γιατρός…

Ακόμη ένα φαντάρος που υπηρετούσε με τον Μανώλη είπε πως ο τόπος που βρέθηκε νεκρός καθαρίστηκε!

«Έμαθα ότι κάποιοι στρατιώτες στην ουσία καθαρίσανε με εντολή το μέρος που σκοτώθηκε το παιδί πριν φτάσει η γιατρός. Αυτός που ήταν μαζί με τον Τσικνάκη στη σκοπιά, για δυο-τρεις μέρες δεν τον άφηναν να κυκλοφορεί, εκτός αν είχε δίπλα του στελέχη. Δεν τον βλέπαμε καν στο στρατόπεδο. Τον ρώτησα αλλά δεν έλεγε λεπτομέρειες, δεν μίλαγε. Εγώ λέει άκουσα έναν πυροβολισμό, πήγα και είδα τον Μανώλη σε αυτήν την κατάσταση, μόνο αυτό μου είπε. Δεν έλεγε τίποτα άλλο.

Με G3 θα είχε γίνει κομμάτια όλο το κεφάλι του, με αυτά που μας έλεγαν αυτοί. Ανοίγει όλο. Δηλαδή αν σε βαρέσει από την απόσταση που βλήθηκε ο Μανώλης, θα σου είχε φύγει όλο το κεφάλι. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτά τα όπλα που είχαμε εμείς, τα πιο πολλά δεν βαράγανε κιόλας. Διότι ήταν στραβά και πολλές φορές δεν οπλίζανε. Πηγαίναμε για βολές, βαράγαμε και 3 στα 5 ή 2 στα 5 δεν οπλίζανε. Ειδικά αυτά που ήταν πάνω στη βραχονησίδα ήταν μέσα στη σκουριά».

«Άκουσα το μπαμ δυο ώρες νωρίτερα…»

Η εκπομπή επικοινώνησε με τον φαντάρο που άλλαξε στη σκοπιά ο στρατιώτης Μανώλης Τσικνάκης. Αρχικά υποστήριξε πως άκουσε νωρίτερα τον πυροβολισμό, αλλά στη συνέχεια τα πήρε όλα πίσω.

«Θα σας πω κάτι που θεωρώ σημαντικό. Αμέσως μετά την αλλαγή που έκανα στη σκοπιά με τον Μανώλη, γύρισα στο φυλάκιο, μια απόσταση μερικών λεπτών. Ξάπλωσα λίγο για να ξεκουραστώ πριν την πρωινή αναφορά. Έξι και τριάντα επτά ακούστηκε ένα δυνατό «μπαμ». Δεν μιλάμε για τις οκτώ και τριάντα που λένε.

Είμαι απόλυτα σίγουρος για την ώρα. Όταν μάζευα το όπλο, είδα πως απέναντι υπήρχαν ακταιωροί από την πλευρά της Τουρκίας, που ήταν κοντά στο νησί, με όριο τα σύνορα. Ήταν πάνω από τρία πλοία, γιατί πιθανότατα να είχαν και εκείνοι ακούσει τον ήχο. Στην αρχή φοβηθήκαμε… Ακούσαμε το «μπαμ», είδαμε και τα πλοία και νομίζαμε πως κάτι έχει γίνει».

Τα πήρε όλα πίσω…

Ο εν λόγω στρατιώτης πήρε πίσω την μαρτυρία του μέσω μέιλ που έστειλε στην εκπομπή.

«Σας ανέφερα πως ξύπνησα από πυροβολισμό στις 06:37. Ωστόσο, μετά από συζητήσεις με αρκετούς από τους τότε φαντάρους καθώς και με το τότε ζευγάρι μου στη σκοπιά, κατάλαβα ότι η ώρα αυτή μπορεί να μην ήταν ακριβής. Δεν επιθυμώ να ληφθεί υπόψη η συγκεκριμένη χρονική αναφορά, καθώς υπάρχει πιθανότητα να είναι εσφαλμένη και δεν επιθυμώ καμία παρανόηση  εξαιτίας αυτού. Επιβεβαιώνω ότι πράγματι ξύπνησα από πυροβολισμό και ότι η ώρα ήταν μετά τις 06:00 (περίπου) και ότι ο Μανώλης Τσικνάκης και ο φαντάρος της διπλανής σκοπιάς ήταν η αλλαγή μας εκείνη την ημέρα, εμείς είχαμε 03:00-06:00 και εκείνοι 06:00-09:00».

Τα στοιχεία που δείχνουν ανθρωποκτονία

Η οικογένεια του Μανώλη Τσικνάκη διόρισε τεχνικούς συμβούλους, την ιατροδικαστή Ελπίδα Σπανουδάκη και τον οπλουργό Γιάννη Τσιάμπα και συγκέντρωσαν στοιχεία που δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια!

Το σχήμα και τα χαρακτηριστικά του τραύματος στο κεφάλι του Μανώλη, δείχνουν ότι επλήγη από τα δεξιά ενώ ο ίδιος ήταν αριστερόχειρας, ότι δεν προκλήθηκαν από  G3A3, αλλά από πιστόλι. Τα προσωπικά του αντικείμενα βρέθηκαν διασκορπισμένα σε διαφορετικά σημεία, ενώ δεν υπήρχε το  χαρακτηριστικό εντύπωμα του φλογοκρύπτη, από το μπροστινό μέρος του G3A3.

Η νομική σύμβουλος της οικογένειας Αλεξάνδρα Σπανάκη, λέει στο «Τούνελ»:

«Συντρέχει λόγος περαιτέρω διερεύνησης. Όλα δείχνουν με τα στοιχεία που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε, ανθρωποκτονία και όχι αυτοχειρία. Πρέπει να διερευνηθούν ξανά οι συνθήκες. Μου έκανε άσχημη εντύπωση πως περιφερόταν μια δικογραφία επί σχεδόν πέντε χρόνια από το αστυνομικό τμήμα Καστελόριζου στην Εισαγγελία και ξανά πίσω γιατί δεν είχαν συσχετιστεί έγγραφα και ούτε είχαν ολοκληρωθεί οι προανακριτικές διαδικασίες. Το συμβάν αυτό έγινε το 2018 και εμείς πήραμε την δικογραφία σχεδόν στην εκπνοή της πενταετίας, χωρίς τις απαραίτητες φωτογραφίες, όπως συμβαίνει σε όλες τις υποθέσεις ανθρωποκτονιών

Δείτε επίσης:

Θρίλερ με τον θάνατο του 22χρονου Μανώλη Τσικνάκη έξι χρόνια μετά – Τα στοιχεία που δείχνουν δολοφονία και όχι αυτοκτονία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This