Κατάστημα «βιτρίνα» στον Άγιο Παντελεήμονα έκανε διακίνηση παράτυπων μεταναστών

Τους εφοδίαζαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ή τρίτων προσώπων

Must Read

Δύο Σύροι, ηλικίας 28 και 46 ετών, συνελήφθησαν στον Άγιο Παντελεήμονα για πλαστογραφία κατά συναυτουργία και παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης. Διατηρούσαν στην περιοχή μαγαζί «βιτρίνα», από όπου έκαναν διακίνηση παράτυπων μεταναστών προμηθεύοντάς τους πλαστά έγγραφα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών για δράση κυκλώματος μέσω της αεροπορικής μεθόδου από και προς την χώρα μας, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Άγιο Παντελεήμονα ως «βιτρίνα» και διοργάνωναν παράνομες προωθήσεις μεταναστών από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για τον σκοπό αυτόν εφοδίαζαν τους μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ή έγγραφα τρίτων προσώπων που προσομοίαζαν με αυτούς (μέθοδος του σωσία).

Τα έγγραφα τα χρησιμοποιούσαν για την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων και οι ενδιαφερόμενοι κατέβαλαν για την απόκτησή τους αμοιβές από 600 έως 1.200 ευρώ, ανάλογο με το είδος και την χώρα προέλευσής του.

Έπειτα από έρευνα στο κατάστημα και την οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 116 δελτία ταυτότητας (Ελλάδας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Βελγίου, Τσεχίας, Γερμανίας, Ουγγαρίας, Ισπανίας και Εσθονίας),
  • 53 άδειες Διαμονής (Ελλάδας, Βελγίου και Ελβετίας),
  • 33 διαβατήρια (Ελλάδας, Ισπανίας, Γαλλίας, Ιρλανδίας, Τουρκίας, Μαρόκο, Αιγύπτου, Συρίας, Παλαιστίνης και Ινδίας),
  • 6 δελτία Ασύλου Ελλάδας,
  • 3 άδειες Ικανότητας Οδήγησης (Τσεχίας, Δανίας και Βουλγαρίας) και
  • 3 κινητά τηλέφωνα.

Φωτό αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This