Προφυλακίστηκε και ο φερόμενος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που δολοφόνησε τον Λυγγερίδη

Γνωστότερος με το προσωνύμιο «Κοντός», είναι εκείνος που -σύμφωνα με τη δικογραφία- έδωσε το σήμα για να ξεκινήσει η επίθεση κατά των αστυνομικών, το «μοιραίο» απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Την προφυλάκιση ενός ακόμη κατηγορούμενου για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αποφάσισαν σήμερα, Κυριακή 28/4, οι τρεις ανακριτές που χειρίζονται την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Πρόκειται για τον φερόμενο ως αρχηγό των χούλιγκανς, γνωστότερο με το προσωνύμιο «Κοντός», ο οποίος φέρεται να αποτελεί και τον ηθικό αυτουργό της δολοφονικής επίθεσης στον άτυχο 31χρονο υπαρχιφύλακα των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κατηγορίας, ο Α.Ι. (όπως είναι τα αρχικά του ονόματός του), «πλην της δράσης του ως ηθικός αυτουργός… έδρασε και ως φυσικός αυτουργός, καθώς αφού μοίρασε ναυτικές φωτοβολίδες και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς – εκρηκτικούς μηχανισμούς, κατείχε και ο ίδιος έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από πλαστικό μπουκάλι νερού μισού λίτρου, με βενζίνη στο οποίο είχε τυλιγμένο γύρω του ένα μαύρο δυναμίτη, τον οποίο έρριψε προς τις αστυνομικές δυνάμεις από απόσταση περίπου πενήντα (50) μέτρων, κάτι που σηματοδότησε την έναρξη των επιθέσεων».

Όπως αναφέρει η σχετική δικογραφία, «ο Α.Ι. με την άφιξη του στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης, το οποίο αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του αγώνα, τελικά με απόφαση του, έλαβε χώρα μετά το πέρας του 1ου σετ. Ο Α.Ι. φορώντας καπέλο, ευρισκόμενος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον Χ. Μ. – Δ., ο οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, πλησίον της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη. Στη συνέχεια, αμφότεροι Α.Ι. και Χ.Μ.–Δ. εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν, δηλαδή ο Α.Ι. τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο Χ.Μ.-Δ. τη ναυτική φωτοβολίδα, να ρίψουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του ο «Κοντός» αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που τού έχουν αποδοθεί.

Είχε καταφέρει να διαφύγει

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος θεωρείται ηγετικό στέλεχος της -υπεύθυνης για τη δολοφονία Λυγγερίδη- εγκληματικής οργάνωσης είχε καταφέρει να διαφύγει μετά το αιματηρό περιστατικό, καθώς δεν ήταν ανάμεσα στους προσαγόμενους της 7ης Δεκεμβρίου του 2023.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως «δεν λήφθηκε δείγμα DNA του, με σκοπό την ανίχνευση υπολειμμάτων ενεργοποιημένης πυροτεχνικής σύνθεσης, ενώ τα αποτελέσματα από τις συγκριτικές εξετάσεις του δείγματος βιολογικού υλικού που λήφθηκε με τη συναίνεση του, δεν έχουν περιέλθει στην Υπηρεσία μας, έως τη σύνταξη του παρόντος».

Αυτά, ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη ο δεύτερος γύρος των απολογιών των κατηγορουμένων για την εγκληματική οργάνωση και τη δολοφονία Λυγγερίδη, με 33 συνολικά άτομα να έχουν οδηγηθεί σήμερα ενώπιον των ανακριτών που λαμβάνουν τις απολογίες.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This