Θηρασιά: Τι λένε οι ειδικοί και κάτοικοι για τις κατολισθήσεις

Τι μπορεί να προκάλεσε το φαινόμενο

Must Read

Την δική του εκτίμηση αναφορικά με τα μέτρα που απαιτούνται μετά την μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε την Κυριακή (28/04) στη Θηρασιά, το νησάκι που βρίσκεται απέναντι από τη Σαντορίνη, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, σημειώνοντας πως ότι λόγω της γεωλογικής δομής ο κατολισθικός κίνδυνος είναι υψηλός.




 

Εξαιτίας της κατολίσθησης στην περιοχή έχει πέσει τμήμα της καλντέρας στη θάλασσα, αλλά δεν υπήρξε τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές.  Ο ίδιος ενημέρωσε πως θα μεταβεί στο νησί για να υπάρξει σύσκεψη σχετικά με τις «επείγουσες δράσεις» που πρέπει να γίνουν.




 

Η Έυη Νομικού, αναπληρώτρια καθηγήτρια Γεωλογίας στο ΕΚΠΑ τόνισε πως το «φαινόμενο δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στις εργασίες τους». Και πρόσθεσε «πως πρέπει να γίνει αποτύπωση τις καλντέρας και του υποθαλάσσιου χώρου. Η Σαντορίνη είναι το Γκραν Κάνυον της Μεσογείου».




 

Διαβάστε ακόμα: Βίντεο με την οργή από τους συγγενείς θυμάτων στο Μάτι: Φωνές, ουρλιαχτά και ειρωνικά «μπράβο» για την απόφαση

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ GLOMEX

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This