Θεσσαλονίκη: Ο μίνι απολογισμός του τετραμήνου από τον δήμαρχο, Στέλιο Αγγελούδη

Τα θέματα στα οποία εστίασε

Must Read

Tον σύντομο απολογισμό των πρώτων τεσσάρων μηνών της διοίκησής του στον δήμο Θεσσαλονίκης έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης. Όλα αυτά σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους της πόλης το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής. Κάλεσε εξάλλου τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να ελέγχουν όσα έλεγε προεκλογικά και για τα οποία δεσμεύτηκε με όσα τελικά κάνει ήδη αυτός και η ομάδα του.

«Κάναμε πολλά άμεσα πράγματα για την καθημερινότητα. Πήραμε εγκρίσεις όχι στα λόγια αλλά με εντάξεις έργων σε προγράμματα και αναλύσαμε πως θέλουμε να είναι η εικόνα της πόλης τα επόμενα χρόνια» σημείωσε ο ίδιος.

«Δεν θα ανακοινώνουμε τίποτα, εάν προηγουμένως δεν έχει γίνει» σχολίασε. Μάλιστα, σχολίασε για την πρόσφατη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας ότι η μεγάλη ικανοποίηση και νίκη θα είναι στο τέλος της θητείας οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων να δείξουν εμπιστοσύνη στην ομάδα του.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε πως η παράταξη της διοίκησης, η «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» παραμένει ανεξάρτητη και ακομμάτιστη.

Για το μοντέλο της διοίκησής του είπε πως είναι ένα μοντέλο που πίστευε ότι θα πετύχει και «χαίρομαι να το βλέπω να πετυχαίνει γιατί άνθρωποι από διάφορες αφετηρίες έχουν δημιουργήσει μια ομάδα που δουλευει καλά». Δήλωσε δε, ικανοποιημένος για την ανταπόκριση του κόσμου στην «Ώρα των Πολιτών».

Σε ‘ο,τι αφορά τον χρόνο είπε ότι «πρέπει να επιταχυνθούν οι δράσεις, για να λυθούν τα προβλήματα». Δήλωσε δε, ικανοποιημένος από την δουλειά των συνεργατών του και των αντιδημάρχων. «Πρέπει να εγκαινιάσω πολλά πράγματα για να πω ότι ησύχασα» δήλωσε, απαντώντας για διεκδίκηση δεύτερης θητείας.

Ο Στ. Αγγελούδης αναφέρθηκε και στις σχέσεις του δήμου με την κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «θα επιβραβεύονται οι πολιτικές και οι αποφάσεις υπέρ της πόλης» και ο ίδιος θα είναι διεκδικητικός σε όλα.

Μεταξύ άλλων μίλησε για το έλλειμμα των 25 περίπου εκατομμυρίων ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη, ενώ στάθηκε και στο σχέδιο που θα εφαρμόσει στον τομέα της καθαριότητας. Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα της πόλης είπε ότι «το επόμενο διάστημα θα γίνει η δημοπράτηση για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας το τμήμα από την Τσιμισκή μέχρι την παραλιακή λεωφόρο Νίκης». Μίλησε για τις ενέργειες που έκανε όταν ανέλαβε για «την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, την ανάπλαση της Αριστοτέλους, την πλατεία Διοικητηρίου, την πλατεία Δημοκρατίας και το ντεκ για την διαπλάτυνση της παλιάς παραλίας. Είναι σαφές ότι υπάρχει στρατηγικό σχέδιο με κάθε λεπτομέρεια» εξήγησε και συμπλήρωσε ότι «με την υλοποίηση των παραπάνω έργων θα αλλάξει η εικόνα της πόλης μέσα στην επόμενη πενταετία». Μίλησε επίσης για τις παρεμβάσεις στη Δημητρίου Γούναρη, την Αριστοτέλους και την Ελένη Ζωγράφου. Για την φορτοεκφόρτωση δήλωσε ότι «θα υπάρξουν συγκεκριμένοι κανόνες το επόμενο δίμηνο».

Προανήγγειλε επίσης ένα μεγάλο «πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με το οποίο θα καλούμε επιχειρήσεις και πολίτες της πόλης να αναλάβουν πάρκα τσέπης και παιδικές χαρές κτλ».

Ο δήμαρχος μιλώντας για το FlyOver αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της διοίκησης για «ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην πόλη προκειμένου να ρυθμίζεται η κυκλοφορία».

Σε ο,τι αφορά την ανάπλαση της ΔΕΘ σχολίασε ότι από την προεκλογική περίοδο η «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» είχε ξεκάθαρη θέση. «Βγήκαμε με σχέδιο» διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This