Υπό κατάρρευση το ΕΣΥ: Τραυματίστηκε παιδί στο Ναύπλιο και το παρέπεμψαν στην Αθήνα – Μήνυση από τον πατέρα

Must Read

Την κατάρρευση του ΕΣΥ, την τραγική υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και την ανυπαρξία μέτρων από την πλευρά της Πολιτείας καταδεικνύουν με τον χειρότερο τρόπο περιστατικά εν μέσω Πάσχα, με ασθενείς να μεταφέρονται σε άλλους νομούς, για να καταφέρουν να εξεταστούν από τους αρμόδιους γιατρούς. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Αργολίδας, όπου ένα παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι κι έπρεπε να διακομιστεί στην Τρίπολη ή στην Αθήνα για να το δει γιατρός.

Μετά από την επιστολή που απέστειλε πέρυσι στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρας δύο αγοριών από το Ναύπλιο, με την οποία ζητούσε να προσληφθούν παιδίατροι στο τραγικά υποστελεχωμένο νοσοκομείο της περιοχής, φέτος οι τέσσερις γιατροί που υπηρετούν πλέον στα δύο νοσοκομεία του νομού αποδεικνύεται πως…δεν εργάζονται τις αργίες. Ως εκ τούτου, τα έκτακτα παιδιατρικά περιστατικά πρέπει να διακομίζονται, είτε στην Τρίπολη και σε απόσταση άνω της μίας ώρας, είτε στα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας.

Νέα μηνυτήρια αναφορά

Ο ίδιος πατέρας, ο Κωνσταντίνος Κουβαράς από το Ναύπλιο, αναγκάστηκε ωστόσο και φέτος να καταθέσει νέα μηνυτήρια αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου. Όπως καταγγέλλει, το Μεγάλο Σάββατο δεν υπήρχε εφημερεύων παιδίατρος σε ολόκληρο τον νομό για να εξετάσει και να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον μεγάλο του γιο, που χτύπησε στο κεφάλι μετά από πτώση μέσα στο σπίτι κι είχε σοβαρή αιμορραγία.

«Κάλεσα στο Άργος, που έμαθα ότι εφημερεύει και ρώτησα αν υπάρχει παιδίατρος, μου είπαν όχι, και μου είπαν ‘να πάτε στην Τρίπολη ή στο Παίδων στην Αθήνα’», ανέφερε στις Αρχές ο πατέρας, ενώ ζήτησε να μιλήσει με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου, Γεσθημανή Κασνακτσόγλου και του είπαν ότι απουσιάζει.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, όταν εξήγησε στο προσωπικό πως πέρυσι είχε κινήσει γη και ουρανό για να προσληφθούν παιδίατροι στον νομό αποστέλλοντας επιστολή μέχρι και στον πρωθυπουργό, τον κάλεσαν πίσω σε 3 λεπτά και του είπαν να πάει το παιδί στο Νοσοκομείο, όπου πράγματι τον είδε χειρουργός ορθοπεδικός. Ο γιατρός του είπε, βέβαια, πως αν χρειαστεί αξονική θα πρέπει να πάει με το παιδί στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

«Ήρθε γιατρός και κοίταξε το παιδί βιαστικά και “στο πόδι” κι είπε ”έλα μωρέ δεν έχει τίποτα, πάντως αν χρειαστεί αξονική δεν αναλαμβάνουμε, φύγατε για Αθήνα”. Είναι αυτό που λέμε ”υπερβάλλετε, αλλά άμα είναι σοβαρό, νίπτω τας χείρας μου”», σημειώνει ο πατέρας.

Ζητά την ποινική δίωξη της Διοικήτριας και του υποδιοικητή του Νοσοκομείου Άργους

Μαζί με τη μία παιδίατρο του Νοσοκομείου Ναυπλίου, αυτή τη στιγμή στο νομό Αργολίδας υπηρετούν συνολικά 4 παιδίατροι, οπότε -σύμφωνα με την αναφορά του πατέρα- θα έπρεπε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου του Άργους -που είναι διοικητική προϊσταμένη και στα δύο νοσοκομεία- να έχει οργανώσει έτσι τις εφημερίες, ώστε κάθε τριήμερο και Σαββατοκύριακο να υπάρχει πάντα παιδίατρος στην εφημερία, είτε στο νοσοκομείο Ναυπλίου, είτε στο Νοσοκομείο Άργους.

«Η εν λόγω Διοικήτρια πρωτίστως, αλλά και ο Υποδιοικητής φέρουν ευθύνη και θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους, για τους εξής δύο λόγους: α) Για επανειλημμένη παράβαση καθήκοντος, καθόσον δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα, ώστε να υπάρχει πάντα διαθέσιμος παιδίατρος. β) Για έκθεση σε θανάσιμο κίνδυνο χιλιάδων παιδιών, που κατοικούν και επισκέπτονται το νομό μας», τονίζει στην αναφορά του ο Κωνσταντίνος Κουβαράς.

Τέλος, ζητά να διαβιβαστεί η αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ώστε να σχηματιστεί δικογραφία, και οι υπεύθυνοι να περάσουν από Ένορκη Διοικητική Εξέταση «μήπως και κάποτε δουλέψει επιτέλους το σύστημα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει απ’ όταν δημιουργήθηκε, για τον απλούστατο λόγο ότι η Ελλάς δεν μπορούσε και δεν μπορεί να χρηματοδοτεί ένα τόσο ακριβό σύστημα υγείας. Κρεμάσαμε το καλάθι πιο ψηλά απ’ όσο φτάνει το χέρι μας.

  2. Κλείστε τα ,τα ρημαδια,απολυστε τους όλους και όλοι αντί ΙΚΑ,να πληρώνουμε ένα ασφάλιστρο και στα Ιδιωτικά!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This