Πρότυπα και πειραματικά σχολεία: Η κλήρωση και οι εξετάσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Must Read

Μία «ανάσα» από την δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση βρίσκονται τα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.), για την εισαγωγή των μαθητών. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου, ενώ οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στις εισαγωγικές τάξεις – Α’ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου – των Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) καθώς και στις αντίστοιχες τάξεις των Εκκλησιαστικών Σχολείων, θα διενεργηθούν το Σάββατο 18 Μαΐου.

Πιο αναλυτικά, η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση πραγματοποιείται από την Επιτροπή Κλήρωσης των Πειραματικών Σχολείων, με την παρουσία συμβολαιογράφου ή δικηγόρου και με δυνατότητα παράστασης Προέδρων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πειραματικών Σχολείων. Για κάθε υποψήφιο, κληρώνεται και αποδίδεται ένας τυχαίος μοναδικός Αριθμός Προτεραιότητας μέσω της ηλεκτρονικής κληρωτίδας.

Σε ό,τι αφορά στην εξαγωγή των αποτελεσμάτων για κάθε Πειραματικό Σχολείο, το 80% των θέσεων για τους υποψηφίους ισοκατανέμεται ως προς το φύλο (Γενική Κατηγορία – Γ.Κ.) και το υπόλοιπο 20% των θέσεων που προκηρύσσονται, πληρείται με μαθητές της Ειδικής Κατηγορίας (Ε.Κ.).

Ειδικότερα:

δίδυμα ή τρίδυμα αδέλφια ή αδέλφια, εξ αίματος ή υιοθετημένα, μαθητές που θα φοιτήσουν στην ίδια τάξη το επόμενο σχολικό έτος και εφόσον ένα από τα αδέλφια έχει εισαχθεί σε θέση της Γ.Κ. στη σχολική μονάδα επιλογής των αδελφών με την ίδια διαδικασία εισαγωγής ή φοιτά ήδη στο συνδεδεμένο σχολείο της προηγούμενης βαθμίδας

αδέλφια μαθητών που ήδη φοιτούν στο ΠΕΙ.Σ. ενδιαφέροντος, στο συνδεδεμένο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ή στο συνδεδεμένο Πειραματικό Γυμνάσιο ή στο συνδεδεμένο Πειραματικό Λύκειο αλλά όχι στην τάξη αποφοίτησης της ανώτερης βαθμίδας διασυνδεδεμένων σχολείων και

παιδιά εκπαιδευτικών που υπηρετούν με θητεία στο ΠΕΙ.Σ. ενδιαφέροντος ή σε διασυνδεδεμένο με αυτό ΠΕΙ.Σ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αναρτάται στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων κάθε σχολικής μονάδας, ο πίνακας με τους κωδικούς των μαθητών, που δήλωσαν συμμετοχή στην κλήρωση για το εκάστοτε πειραματικό σχολείο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This