Νοσοκομείο Αργολίδας: Η απάντηση στις καταγγελίες για την έλλειψη παιδιάτρων εν μέσω Πάσχα

Με αερολογίες και λειψές απαντήσεις, η διοικήτρια προσπαθεί να μπαλώσει την κατάσταση

Must Read

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αργολίδα, μετά την μήνυση πατέρα που κατήγγειλε την υποστελέχωση των δύο νοσοκομείων της περιοχής. Ο άνδρας υποστήριξε πως το παιδί του χτύπησε στο κεφάλι εν μέσω των εορτών του Πάσχα και οι γιατροί τους παρέπεμψαν στην Αθήνα, λόγω των πρωτοφανών ελλείψεων στο ΕΣΥ.

Σε μία προσπάθεια να μαζέψει τα…ασυμμάζευτα, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας, Γεσθημανή Κασνακτσόγλου, εξέδωσε μία ανακοίνωση, εξυμνώντας την προσπάθεια ιατρών και νοσηλευτών για την άρτια στελέχωση των τμημάτων. Η ίδια με αερολογίες και λειψές απαντήσεις, αρνείται την καταγγελία του πατέρα για πλημμελείς παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ δεν αναφέρει λέξη για το γεγονός, ότι σε ολόκληρο το νομό Αργολίδας δεν υπήρχε ούτε ένας παιδίατρος σε εφημερία

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε δημοσίευμα περί τις ”πλημμελείς” παρεχόμενες υπηρεσίες του Παιδιατρικού Τμήματος του Γ.Ν. Αργολίδας. Το γεγονός αυτό είναι αναληθές και ανακριβές δεδομένου, ότι τόσο η Διοίκηση του ΝΠΔΔ του Γ.Ν. Αργολίδας όσο και η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την άρτια στελέχωση των τμημάτων του νοσοκομείου και συνεπώς και του Παιδιατρικού Τμήματος, αποσκοπώντας στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου και τις καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες», αναφέρει με ανακοίνωσή της, στο iatropedia.gr, η διοικήτρια και συνεχίζει:

«Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο περιστατικό που αναφέρεται στο δημοσίευμα αντιμετωπίστηκε σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα και τους κανόνες ιατρικής δεοντολογίας- άμεσα και επιτυχώς, από τους εφημερεύοντες ιατρούς του χειρουργικού τομέα και επέστρεψε στην οικία του. Κατόπιν τούτου, στο πλαίσιο ηθικών κανόνων επικοινωνίας, οποιαδήποτε κριτική από τους λήπτες υπηρεσιών υγείας πρέπει να υποβάλλεται πρωτίστως στα αρμόδια όργανα της Διοίκησης εγγράφως. Τέλος προς αποφυγή εντυπώσεων, καλό είναι να διερευνώνται τα θέματα αυτά προ της δημοσίευσης».

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται, πως το Μεγάλο Σάββατο το παιδί χτύπησε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, όμως σύμφωνα με την καταγγελία δεν υπήρχε εφημερεύων παιδίατρος σε ολόκληρο τον νομό για να το εξετάσει.

«Κάλεσα στο Άργος, που έμαθα ότι εφημερεύει και ρώτησα αν υπάρχει παιδίατρος, μου είπαν όχι, και μου είπαν ‘να πάτε στην Τρίπολη ή στο Παίδων στην Αθήνα’», ανέφερε στις Αρχές ο πατέρας, ενώ ζήτησε να μιλήσει με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου, Γεσθημανή Κασνακτσόγλου και του είπαν ότι απουσιάζει.

Ωστόσο, εξήγησε στο προσωπικό πως πέρυσι είχε κινήσει γη και ουρανό για να προσληφθούν παιδίατροι στον νομό αποστέλλοντας επιστολή μέχρι και στον πρωθυπουργό και τότε τον κάλεσαν πίσω σε 3 λεπτά και του είπαν να πάει το παιδί στο νοσοκομείο, όπου πράγματι το είδε χειρουργός ορθοπεδικός. «Ήρθε γιατρός και κοίταξε το παιδί βιαστικά και “στο πόδι” κι είπε ”έλα μωρέ δεν έχει τίποτα, πάντως αν χρειαστεί αξονική δεν αναλαμβάνουμε, φύγατε για Αθήνα”. Είναι αυτό που λέμε ”υπερβάλλετε, αλλά άμα είναι σοβαρό, νίπτω τας χείρας μου”», σημείωσε ο πατέρας.

Δείτε επίσης: Υπό κατάρρευση το ΕΣΥ: Τραυματίστηκε παιδί στο Ναύπλιο και το παρέπεμψαν στην Αθήνα – Μήνυση από τον πατέρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This