«Bόμβα» με την αποκάλυψη για τους στρατιωτικούς που έχουν παιδιά με αναπηρία

Έκθετος ο υπουργός ∆ένδιας για το νομοσχέδιο που καταργεί τις ευεργετικές διατάξεις

Must Read

Σάλος έχει ξεσπάσει στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στα Ατομα με Αναπηρία, μετά τη χθεσινή αποκάλυψη της «Espresso» πως η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας προωθεί νομοσχέδιο με το οποίο καταργούνται οι ευεργετικές διατάξεις για τους στρατιωτικούς που έχουν παιδιά με αναπηρία, ρίχνοντάς τα στον «Καιάδα» των μεταθέσεων.

Εκθετος είναι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος προσυπογράφει το νομοσχέδιο με τίτλο «Ιδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ενοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις», που τέθηκε σε διαβούλευση το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, στο οποίο περιλαμβάνεται το ντροπιαστικό άρθρο 69 που τροποποιεί διατάξεις του ν. 3883/2010 οι οποίες προστάτευαν τις οικογένειες που έχουν παιδιά με αναπηρία, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους αλλά και τις μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς «οι παρακάτω κατηγορίες στελεχών υπηρετούν, μετά από αναφορά τους, για έξι τουλάχιστον έτη στον τόπο προτίμησής τους και εν συνεχεία μετατίθενται σε φρουρές όπου υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές υγείας, ανάλογα με το πρόβλημα υγείας».

Από το περιβάλλον του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Δένδια διέρρευσε πως είχε άγνοια για τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία, αν προωθηθεί και ψηφιστεί στη Βουλή, τότε στις επόμενες μεταθέσεις κινδυνεύουν να μετατεθούν στρατιωτικοί με παιδιά που είναι στο φάσμα του αυτισμού, τυφλά, παραπληγικά ή νοητική υστέρηση.

Η μεθόδευση αυτή προκάλεσε χθες την άμεση αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso», χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη ρύθμιση και ζητώντας την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 69, καθώς παραβιάζονται κατάφωρα τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση. «Θα προκύψουν δυσμενείς επιπτώσεις στις ζωές παιδιών με βαριές αναπηρίες όταν απομακρυνθούν από το οικείο περιβάλλον τους και τις δομές στις οποίες παρακολουθούν εξειδικευμένα προγράμματα φροντίδας ή αποκατάστασης, εξαιτίας της τοποθέτησης των γονέων/κηδεμόνων τους σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές, που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υπάρχουν δομές αντίστοιχων υπηρεσιών» επισημαίνει η Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία.

«Δεν λαμβάνεται υπόψη ότι πολλές από αυτές τις οικογένειες, που έχουν άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες, έχουν διαμορφώσει κατάλληλα τις οικίες τους, ώστε να είναι προσβάσιμες και να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του ατόμου που φροντίζουν (όπως ασανσέρ, εσωτερικές ράμπες, ειδικά διαμορφωμένο μπάνιο και υπνοδωμάτιο κ.ά.)» προσθέτει.

«Η κυβέρνηση να ακούσει τη Φωνή της Λογικής»

Τη ρύθμιση με την οποία καταργούνται οι ευεργετικές διατάξεις για τους στρατιωτικούς που έχουν παιδιά ΑμεΑ καταδικάζει και η πρόεδρος της Φωνής Λογικής Αφροδίτη Λατινοπούλου, σημειώνοντας με χθεσινή ανακοίνωσή της μετά το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της «Espresso» ότι «όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να μετακινείς παιδιά με ειδικές ανάγκες, όπως αυτά που είναι στο φάσμα του αυτισμού, παραπληγικά, τυφλά, με νοητική υστέρηση και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, ωστόσο όλα αυτά τα παραβλέπει η πολιτική Αρχή».

«Ζητάμε η κυβέρνηση να ακούσει τη Φωνή της Λογικής και, έστω την τελευταία στιγμή, να ακυρώσει το επίμαχο ντροπιαστικό άρθρο και να σταθεί στο πλευρό των οικογενειών που το έχουν ανάγκη» τονίζει η κυρία Λατινοπούλου. Τέλος, να σημειωθεί ότι, στη σκιά των αποκαλύψεων, χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής εκδήλωση της ηγεσίας του Στρατού Ξηράς, τιμώντας τον προστάτη του άγιο Γεώργιο. Υπουργοί, βουλευτές, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη με τις οικογένειές τους παρέστησαν στη γιορτή, παρά την πικρία που επικρατεί για τη δυσμενή μεταχείριση των στρατιωτικών που υπάγονται σε ευπαθείς ομάδες.

Δείτε επίσης:

Σοκ! Εις θάνατον τα ΑμεΑ των στρατιωτικών μας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This