«Ξεσηκώθηκαν» οι γονείς του δημοτικού στο οποίο πόρτα καταπλάκωσε 9χρονο – Από τον Φεβρουάριο έχουν ενημερώσει για κτιριακές βλάβες

Εξιτήριο για τον 9χρονο - Στο εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Must Read

Έξω από το δημαρχείο Κηφισιάς βρίσκονται αυτή την ώρα γονείς των μικρών μαθητών του 3ου δημοτικού σχολείου στην Κηφισιά πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά το χθεσινό περιστατικό όταν έπεσε η καγκελόπορτα με αποτέλεσμα να καταπλακώσει έναν 9χρονο!

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν ο εργολάβος και δύο εργάτες που απασχολήθηκαν στο προαύλιο του σχολείου και συνελήφθησαν χθες μετά το επεισόδιο.

Ο μαθητής αναμένεται σήμερα να πάρει εξιτήριο καθώς μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» γιατί είχε ζαλάδες και πόνους στο κεφάλι και την σπονδυλική στήλη. Είναι καλά στη υγεία του αλλά έχει πάθει σοκ από αυτό που βίωσε.




 

πηγή φωτό: ertnews.gr

Εκτός από τον 9χρονο, ελαφρύτερα τραυματίστηκαν άλλοι δυο μαθητές. 

πηγή φωτό: ertnews.gr
πηγή φωτό: ertnews.gr

 Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 13:30, ενώ πηγές από τον Δήμο Κηφισιάς αναφέρουν ότι ο εργολάβος είχε ζητήσει να μην πειράξουν την πόρτα που είχε τοποθετηθεί χθες Δευτέρα, αφού οι εργασίες δεν είχαν ολοκληρωθεί.

πηγή φωτό: ertnews.gr

Ωστόσο, κατά την αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο, κάποιος, ως φαίνεται, άνοιξε την πόρτα, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει και να χτυπήσει τους τρεις από αυτούς. «Το κράτος πρέπει να προσέξει τα παιδιά και να δοθεί μία προτεραιότητα σε εκείνα και τις κτιριακές υποδομές. Μας έχει μεταφερθεί από το κράτος η ευθύνη για την λειτουργεία των σχολείων, αλλά δεν μας έχουν δοθεί τα εργαλεία. Τα πράγματα είναι επικίνδυνα και οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά», δήλωσε στο dnews.gr ο Γιάννης Παντελεάκης, αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς.

Όπως ανέφερε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» δασκάλα του σχολείου δεν ισχύει ότι ο εργολάβος είπε να μην πλησιάζει κανείς την πόρτα.

Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αναρωτήθηκε «με ποια υπευθυνότητας αφήνεις έργο σε εκκρεμότητα στο σχολείο που υπάρχουν μικρά παιδιά;».




Πριν από την πτώση της πόρτας, έχουν συμβεί και άλλα περιστατικά και τον περασμένο Φεβρουάριο οι γονείς είχαν στείλει επιστολή στον δήμο για την αποκατάσταση των κτιριακών βλαβών.







Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, το συγκεκριμένο σχολείο είναι «είναι το χειρότερο σχολείο από άποψη ασφάλειας».

Σχετικά με την πόρτα που κατέρρευσε ανέφερε πως «φταίνε οι εργολάβοι που την τοποθέτησαν».

Δείτε βίντεο:




Δείτε επίσης:

Κηφισιά: Τρεις συλλήψεις για το ατύχημα με την καγκελόπορτα – «Δεν έπρεπε να ανοίξει» λέει ο αντιδήμαρχος Παιδείας

Καγκελόπορτα καταπλάκωσε μαθητές σε σχολείο της Κηφισιάς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This