Μυστικός αστυνομικός είχε «διεισδύσει» στο κύκλωμα κοκαΐνης – Ο 65χρονος Έλληνας που ήθελε να γίνει…Εσκομπάρ

Η δράση του 48χρονου Αλβανού αρχηγού και του 36χρονου συνεργού του

Must Read

Με «αριστοτεχνικούς» χειρισμούς κατάφερε η Δίωξη Ναρκωτικών να εξαρθρώσει το κύκλωμα με τα 210 κιλά κοκαΐνης που εντοπίστηκαν χθες στο λιμάνι του Πειραιά επιμελώς κρυμμένα σε κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες!

Μιλώντας για την επιχείρηση που στήθηκε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου ανέφερε πως «χρησιμοποιήθηκε ανακριτική διείσδυση με απόλυτη επιτυχία και κατάφεραν οι αστυνομικοί να εξάγουν την ποσότητα και να συλλάβουν τους δράστες». Αυτό σημαίνει πως, αστυνομικός της Δίωξης είχε καταφέρει να «εισβάλλει» μέσα στην σπείρα χωρίς να γίνει αντιληπτός και έτσι μπορούσε να έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες.




Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο αστυνομικός έστησε παγίδα στο κύκλωμα. Τους είπε ότι θα μπορούσε να βγάλει τα ναρκωτικά από το λιμάνι και να τα μεταφέρει σε ασφαλή χώρο. Το «ραντεβού» είχε κλειστεί το πρωί της Τετάρτης στο συγκεκριμένο χώρο όπου τα μέλη της συμμορίας έπεσαν πάνω στα στελέχη της Δίωξης.

Εκτός από τα 210 κιλά βρέθηκε ακόμα ένα φορτίο με 100 κιλά κοκαΐνης.

Η κ Δημογλίδου ανέφερε πως πρόκειται για «ορφανή» ποσότητα ναρκωτικών και η έρευνα συνεχίζεται ώστε να εντοπιστεί ποιος θα τα παραλάμβανε και πού θα πήγαιναν. «Υπήρχε πληροφορία σε σχέση και με ξένες αρχές χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τους παραλήπτες, γι’αυτό εδώ η έρευνα πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη», ανέφερε.

Τα μέλη του κυκλώματος

Εγκέφαλος της σπείρας που θα διακινούσε τα ναρκωτικά ήταν ένας παλιός γνώριμος της Αστυνομίας, ένας 48χρονος Αλβανός, ο οποίος φρόντιζε για την ανεύρεση των υπό διακίνηση ποσοτήτων, τη χρηματοδότηση της αγοράς και της μεταφοράς και την οργάνωση της αποστολής των ναρκωτικών σε κοντέινερ. Ο 48χρονος είχε κατηγορηθεί το 2017, χωρίς να συλληφθεί, ως υπεύθυνος της εγκατάστασης και της λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων σε μονοκατοικία στη Νέα Πέραμο, όπου είχαν κατασχεθεί 634.246 δισκία του συνθετικού σκευάσματος «Captagon», του λεγόμενου ναρκωτικού των τζιχαντιστών. Για την υπόθεση εκκρεμούσε σε βάρος του ανεκτέλεστη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία τού είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.




Συνεργάτης του εγκεφάλου στη μεταφορά του κοντέινερ με την κοκαΐνη και ένας 36χρονος συμπατριώτης του που ήταν επιφορτισμένος με τη στρατολόγηση συνεργατών στη χώρα μας για την εισαγωγή και την παραλαβή των ναρκωτικών, καθώς και για την περαιτέρω διακίνησή τους. Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση είχαν οι δύο Ελληνες συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους παλιός γνώριμος των αμερικανικών Αρχών, που παραλάμβανε κοκαΐνη από κολομβιανό καρτέλ. Πρόκειται για τον Ιωάννη Βιγλάκη, ο οποίος είχε αναλάβει την επικοινωνία με τη Λατινική Αμερική για την αποστολή της κοκαΐνης που θα έφτανε με κοντέινερ στον Πειραιά. Ο δεύτερος Ελληνας μεριμνούσε για την επιχειρησιακή κάλυψη και την προστασία του εγκεφάλου, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της σύλληψής του.

Ο Ιωάννης Βιγλάκης που ήθελε να γίνει ο Ελληνας «Εσκομπάρ»

Τη δόξα του Κολομβιανού βαρόνου των καρτέλ της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ φαίνεται πως είχε ζηλέψει ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες για τα 210 κιλά κοκαΐνη στο κοντέινερ με τις γαρίδες. Ο λόγος για τον 65χρονο Ιωάννη Βιγλάκη, ο οποίος είχε το παρατσούκλι Πάμπλο και είχε φτάσει στο σημείο να πουλάει όπλα σε αντάρτες της Κολομβίας για να εξασφαλίσει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Η δράση του εντοπίστηκε από την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών DEA τον Νοέμβριο 2011, όταν προσπαθούσε να πουλήσει πολεμικά όπλα και εκτοξευτές ρουκετών (RPG) στις Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις Κολομβίας (FARC) με αντάλλαγμα κοκαΐνη και χρήματα.

Ομως, για κακή του τύχη, διαπραγματευόταν με πράκτορα της DEA, ο οποίος παρουσιάστηκε ως διαμεσολαβητής για την αγοραπωλησία όπλων και ναρκωτικών.

Τα όπλα θα τα μετέφερε από την Ευρώπη στην Κολομβία για να τα δώσει στην κολομβιανή οργάνωση.

Τον Ιούλιο του 2012 έκλεισε τη συμφωνία με τον μυστικό πράκτορα της DEA, στον οποίο παρέδωσε τις ρουκέτες και τους έξι εκτοξευτήρες RPG. Επίσης, είχε δώσει στον πράκτορα της DEA 11.200 δολάρια ως προκαταβολή για να του κανονίσει μια αποστολή κοκαΐνης προς την Ισπανία, ενώ την υπόλοιπη ποσότητα των ναρκωτικών θα την έπαιρνε με την παράδοση 200 χειροβομβίδων.

Ο Ελληνας Πάμπλο διέφυγε στον Παναμά, όπου συνελήφθη τον Αύγουστο του 2012. Οδηγήθηκε ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης και τον Απρίλιο του 2014 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Μετά την έκτιση της ποινής του επέστρεψε στην Ελλάδα.




Εχοντας την… τεχνογνωσία στις μπίζνες με τα καρτέλ της κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική, έκανε τις συνεννοήσεις για λογαριασμό του 48χρονου Αλβανού «εγκεφάλου» της μεταφοράς των 210 κιλών κοκαΐνη στον Πειραιά.

Ο 64χρονος επικοινωνούσε με μέλη της οργάνωσης που είχαν έδρα στο εξωτερικό για τον συντονισμό της προμήθειας και τη χρηματοδότηση των προς διακίνηση ποσοτήτων.

Οι αμερικανικές Αρχές ενημέρωσαν τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ελληνικής Αστυνομίας για τις νέες μπίζνες του με τα κοντέινερ που μετέφεραν τη λευκή σκόνη.

Οι ελληνικές Αρχές άρχισαν πολύμηνη παρακολούθησή του και χωρίς να το γνωρίζει τους οδήγησε στον Αλβανό εγκέφαλο, ο οποίος διέφευγε εδώ και έξι χρόνια για την υπόθεση των χιλιάδων ναρκωτικών χαπιών που παρασκευάζονταν στο εργαστήριο στη Νέα Πέραμο.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This