Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στην κακοποιημένη από τον Απ. Λύτρα σύζυγό του

Must Read

Δεν έδειξε κάτι διαφορετικό ή καινούργιο η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στην Σοφία Πολυζωγοπούλου, την 37χρονη δικηγόρο και σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, παρά επιβεβαίωσε την αρχική διάγνωση του γιατρού της ιδιωτικής κλινικής, όπου κατέφυγε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον 52χρονο ποινικολόγο σύζυγό της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στην ιατροδικαστική έκθεση καταγράφονται τραύματα σχεδόν ταυτόσημα με την αρχική διάγνωση (εκχυμώσεις κατάγματα, κλπ.) του γιατρού του ιδιωτικού θεραπευτηρίου, η μεσολάβηση του οποίου, ήταν, ουσιαστικά, εκείνη που έφερε το συγκεκριμένο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο φως της δημοσιότητας. Και η ίδια η 37χρονη δικηγόρος, άλλωστε, στην κατάθεσή της είχε αναφέρει πως «ο γιατρός ενημέρωσε ότι έχω υποστεί διάσειση, κάταγμα ρηνός, αιμάτωμα στο κρανίο, μώλωπες στα μάτια, στα ζυγωματικά, στα χείλη, θλαστικά τραύματα στα χέρια και στο κρανίο, θλαστικά στα δάχτυλα».

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι μία από τις 21 γυναίκες που έχουν εκφράσει ανοιχτά τον φόβο τους για μία ενδεχόμενη νέα επίθεση ή επιθετική συμπεριφορά από τον κακοποιητή τους. Ως εκ τούτου, για καθεμιά από αυτές τις γυναίκες υπάρχει ένα πλήρωμα περιπολικού έξω από το σπίτι τους μέχρι να ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες, ώστε να αισθανθούν πιο ασφαλείς.
Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο «φως» σχετικά με την υπόθεση, με ένα από αυτά να αφορά σε βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας από τη σύλληψη του ποινικολόγου έξω από την ιδιωτική κλινική όπου μετέφερε την αιμόφυρτη σύζυγό του, την οποία είχε σπάσει στο ξύλο, όπως ομολόγησε, τελικά, ο ίδιος στους αστυνομικούς.

Στο εν λόγω βίντεο που μετέδωσε το MEGA έχει καταγραφεί η στιγμή όπου το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. καταφθάνει στην ιδιωτική κλινική (στις δύο τα ξημερώματα), ύστερα από κλήση στην Άμεση Δράση του γιατρού που εξέτασε την 37χρονη και διαπίστωσε πως είχε κακοποιηθεί. Οι αστυνομικοί φαίνονται να βρίσκονταν στο σημείο για 24 λεπτά και στη συνέχεια διακρίνεται ο Απόστολος Λύτρας, η μεγάλη του κόρη και ένας αστυνομικός να κινούνται πεζοί, ενώ από πίσω τους ακολουθεί με μικρή ταχύτητα το περιπολικό. Όπως έγινε γνωστό, ο ποινικολόγος ζήτησε να τούς ακολουθήσει με το αυτοκίνητό του μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, αλλά, τελικά, τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν με το περιπολικό.
Σε άλλο βίντεο-ντοκουμέντο, επίσης από κάμερα ασφαλείας, βλέπουμε τον Απόστολο Λύτρα και τη Σοφία Πολυζωγοπούλου να πλησιάζουν σαν να μην τρέχει τίποτα την ιδιωτική κλινική τα ξημερώματα της Κυριακής 16/6, έχοντας αλλάξει κι οι δυο τους ρούχα, προφανώς για να κρύψουν τα αίματα από την κακοποίηση.
Η… παρέμβαση Λύτρα

Σε σημερινή του παρέμβαση, εξάλλου, ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει τη σύζυγό του, τοποθετήθηκε στο ζήτημα του υποτιθέμενου τραυματισμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από πέσιμο από τη σκάλα του σπιτιού τους, τονίζοντας ότι δεν ήταν εκείνος που επινόησε το αφήγημα για τη σκάλα, αλλά η σύζυγός του, προκειμένου, όπως υποστήριξε ο ίδιος, για να προστατεύσουν τα παιδιά τους από την αρνητική δημοσιότητα.

Σημείωσε επίσης, ότι αντιλαμβάνεται την οργή του κόσμου και υπογράμμισε ότι άρχισε να παρακολουθεί συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ποινικολόγου έχει ως ακολούθως:

«Από την πρώτη στιγμή, που βρέθηκα ενώπιον της Δικαιοσύνης, ζήτησα συγγνώμη για την καταδικαστέα πράξη μου και υποσχέθηκα, στην σύζυγό μου και στα παιδιά μου, να αποτανθώ σε ειδικό συμβουλευτικό κέντρο, ώστε να καταλάβω τί είναι αυτό που με εξώθησε σε αυτή την φρικτή συμπεριφορά.

Αντιλαμβάνομαι την οργή όλου του κόσμου που επί μήνες με παρακολουθούσαν να μιλώ ως υπέρμαχος της καταδίκης κάθε μορφής βίας και, τώρα, με βλέπουν ως θύτη αυτής της ίδιας βίας που καταδίκαζα…

Δυστυχώς, ο δημόσιος λόγος σε εκτοξεύει ψηλά με θόρυβο, αλλά σε γκρεμίζει σε μια στιγμή με κρότο…

Όπως υποσχέθηκα, ήδη ξεκίνησα συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα και θα τηρήσω μέχρι κεραίας την υπόσχεσή μου να επανορθώσω (όσο αυτό γίνεται) αυτό που έκανα.

Θα ήθελα, μόνον, να τονίσω τα εξής:

  • Ουδέποτε άσκησα την οποιαδήποτε μορφής βία, λεκτική ή σωματική, στην σύζυγό μου. Αυτό, δεν αναιρεί την απαξία της πράξης μου, πλην όμως σας παρακαλώ να μην αναπαράγονται ψευδείς “ειδήσεις” για δήθεν “άλλες” πράξεις που δήθεν “τέλεσα”.
  • Εκτός από εμένα, που δικαίως δέχομαι όλη αυτή την κριτική, υπάρχουν και 3 ανήλικα παιδιά, που τις τελευταίες ημέρες ζουν μια κόλαση. Η ευθύνη δεν είναι οικογενειακή και η κάθε μορφής επίθεση στο διαδίκτυο, σε βάρος μου, δεν είναι δυνατόν να μετακυλίεται σε μικρά παιδιά, λόγω του επωνύμου τους.

Θα τεθώ ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή, θα δικαστώ και θα αποδεχθώ την τιμωρία που δικαίως θα μου επιβληθεί. Παρακαλώ, όμως, να μην γίνει αυτή η δίκη μέσα από οθόνες, ανώνυμα σχόλια μίσους κλπ.

Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω ότι ποτέ δεν “επινόησα” το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου από την σκάλα. Την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια (παρά την διαφωνία μου), για την προστασία των παιδιών μας, διότι αρχικά θεώρησε ότι έτσι θα τα προστατεύσει από την αρνητική δημοσιότητα. Σε κάθε περίπτωση, σέβομαι και υποκλίνομαι στην απόφασή της να καταθέσει τι ακριβώς συνέβη».
Αντιδράσεις από δικαστές και δικηγόρους για τις παρεμβάσεις του Αρείου Πάγου στην υπόθεση

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζήτησε με έγγραφό της προς την ανακρίτρια να διεξαχθεί η κύρια ανάκριση και να προωθηθεί η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα στο ακροατήριο ως άμεση προτεραιότητα. Αυτή είναι η τελευταία κίνηση του Αρείου Πάγου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, μετά τη χθεσινή παρέμβαση που ζήτησε διερεύνηση των λόγων για την απελευθέρωση του κατηγορούμενου.

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ: α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο», αναφέρει συγκεκριμένα το σημείωμα της κας Αδειλίνη.

Σημειώνεται πώς ήδη είναι σε εξέλιξη η πειθαρχική έρευνα του Αρείου Πάγου για την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα που γνωμοδότησαν πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Λύτρας, μετά την ομολογία του ότι κακοποίησε τη σύζυγό του. Ο λόγος είναι πως πρόκειται για ένα βαρύ κακούργημα και βάσει του ιστορικού ενδοοικογενειακής βίας που υπάρχει, οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί θεωρούν ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων, ενώ επισημαίνουν πως «δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στις δικαστικές κρίσεις».

Πάντως, η ανακοίνωση του Αρείου Πάγου που αφορά πειθαρχική έρευνα κατά των δικαστικών που χειρίστηκαν την υπόθεση Λύτρα, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Αυτή είναι μια ακόμα από τις πολλές παρεμβάσεις του Αρείου Πάγου σε σημαντικές υποθέσεις, όπως η υπόθεση στο Μάτι και η πρόσφατη υπόθεση με τον δολοφόνο του 11χρονου κοριτσιού.

Ειδικότερα, ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Αποστόλη Λύτρα αναφέρει: «Η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας που χειρίστηκαν τη δικογραφία σε βάρος κατηγορουμένου δικηγόρου για την πράξη της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο κύριας ανάκρισης είναι οι μόνοι που έχουν πρόσβαση και γνωρίζουν το αποδεικτικό υλικό και οι μόνοι που μπορούν να κρίνουν τα κατάλληλα μέτρα δικονομικού καταναγκασμού σε βάρος του κατηγορουμένου».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This