Πέμπτη 24/6/2021

Συμβουλές οδήγησης από την Τροχαία, για να μην σας παρασύρει η… Ζηνοβία

Με αφορμή τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και την κακοκαιρία που πλήττει όλη τη χώρα, η Τροχαία συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς που θα κινηθούν στα εθνικά, αλλά κυρίως στα επαρχιακά οδικά δίκτυα.

Οι οδηγοί καλούνται, πριν ταξιδέψουν, να έχουν συμβουλευτεί το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ώστε να αποφύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων, ενώ είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και φυσικά να γνωρίζουν πώς να τις τοποθετούν.

Οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν φροντίσει να έχουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ τους, ενώ θα πρέπει να κρατούν απόσταση ασφαλείας από τα εκχιονιστικά και μην τα προσπερνούν, ώστε να κινούνται μπροστά και να απομακρύνουν το χιόνι.

Δείτε επίσης: Συνεχίζει την επέλαση η «Ζηνοβία» με χιόνια, κρύο και βροχές – Υπομονή ένα ακόμα 24ωρο!

Επίσης, στην οδήγηση στο χιόνι, οι οδηγοί οφείλουν να ξέρουν πως δεν πρέπει να φρενάρουν απότομα, γιατί υπάρχει κίνδυνος εκτροπής από την πορεία τους. Φυσικά, πρέπει να οδηγούν όλοι με αναμμένα τα φώτα πορείας, ενώ πάντα θα πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή στον χρόνο που θα χρειαστεί για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους.

Δείτε επίσης: Μόνο ΙΧ στην Αθηνών-Λαμίας – Εκτρέπονται στην παλιά εθνική οδό τα μεγάλα οχήματα

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ