Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Μόνο ΙΧ στην Αθηνών-Λαμίας – Εκτρέπονται στην παλιά εθνική οδό τα μεγάλα οχήματα

Μόνο τα ΙΧ κινούνται πλέον στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, αφού η αστυνομία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας μεγάλων οχημάτων, λόγω της κακοκαιρίας, και στα δύο ρεύματα.

Αρχικά, υπήρξε απαγόρευση για φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους, ενώ στη συνέχεια απαγορεύθηκαν όλα τα μεγάλα οχήματα μεταξύ των οποίων και τα λεωφορεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 11.00 το πρωί έχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα οι συνθήκες στην περιοχή του Μαρτίνου, κυρίως από το 90ό χλμ. στην περιοχή της Υλίκης έως το 134ο χλμ. του εθνικού δρόμου στην περιοχή των διοδίων της Τραγάνας. Η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη, το χιόνι κατά περιόδους καλύπτει το οδόστρωμα και οι πολικές θερμοκρασίες το μετατρέπουν σε παγετό. Στη συνέχεια τα εκχιονιστικά μηχανήματα το απομακρύνουν και ρίχνουν αλάτι, διευκολύνοντας τουλάχιστον την κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων.

Δείτε επίσης: Συνεχίζει την επέλαση η «Ζηνοβία» με χιόνια, κρύο και βροχές – Υπομονή ένα ακόμα 24ωρο!

Προς το παρόν δεν υπάρχουν προβλήματα σε ό,τι αφορά την κίνηση των ΙΧ, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις είναι έτοιμες -αν χρειαστεί- ακόμη και να διακόψουν την κυκλοφορία στα διόδια της Τραγάνας είτε πρόσκαιρα για να καθαρίσει το οδόστρωμα είτε και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα βαριά οχήματα, φορτηγά και λεωφορεία από το ύψος της Λαμίας ενημερώνονται για την απαγόρευση, έτσι ώστε να ακολουθήσουν διαφορετικό δρομολόγιο. Ήδη έχει ξεκινήσει η εκτροπή τους στο παλιό εθνικό δίκτυο από το ύψος των Θερμοπυλών.

Από τη Λαμία και μέχρι τα διόδια της Τραγάνας έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες φορτηγά αυτοκίνητα, για τα οποία η συνέχιση του ταξιδιού έχει απαγορευτεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ