10-8-2020

Φυλάξτε τα σύνορά μας για να σταματήσει αυτό το μπάχαλο με το μεταναστευτικό

Mπάχαλο τα έχει κάνει η κυβέρνηση με το μεταναστευτικό. Φυσικά μπορεί πάντα να επικαλεστεί την συγκυρία, τις γιορτές, την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, το Τουρκολιβυκό σύμφωνο και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί αλλά η ουσία παραμένει ότι τα νησιά υποφέρουν, η ενδοχώρα αντιδρά, οι μετακινήσεις δεν προχωράνε, οι αφίξεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και κάποια στιγμή θα σκάσει όλο αυτό καθώς ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ΔΕΝ δουλεύει.

Χθες ανακάλυψαν επιπλέον 7.000 άτομα στην Μόρια. Πόθεν προέκυψαν αυτοί, ένας θεός ξέρει. Από κει λοιπόν που γνωρίζαμε πως η Μόρια φιλοξενεί 19.000 τώρα μαθαίνουμε πως τελικά ο καταυλισμός αριθμεί 26.000. Ο αριθμός αυτός προέκυψε ύστερα από ενημέρωση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου από την Αθήνα.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Μια σύσκεψη μεταξύ δημάρχων, βουλευτών και αρμόδιων υπουργών μετακινείται συνεχώς ενώ δεν καλείται σε αυτή ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου και ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου. Επιπλέον εδώ και 4 ημέρες βρίσκεται αραγμένο το αρματαγωγό Ικαρία έτοιμο να φιλοξενήσει 400 «πρόσφυγες» κυρίως οικογένειες αλλά μέχρι στιγμής καμιά οικογένεια δεν έχει φιλοξενηθεί.

Δείτε επίσης: Δημογραφικό: Αντικατάσταση πληθυσμού συνειδητή επιλογή του πολιτικού μας συστήματος!

Εμείς το έχουμε ξαναπεί. Η κυβέρνηση δεν τα πάει καθόλου καλά στο μεταναστευτικό το οποίο προβλέπουμε πως θα εξελιχθεί όπως και το Σκοπιανό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλος ο σχεδιασμός είναι πρόχειρος και οι εμπνεύσεις να χρησιμοποιηθούν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού ως Hot Spot, τελείως αψυχολόγητες ειδικά τώρα όπως είναι τα ελληνοτουρκικά.

Η λύση είναι μια και είναι μονόδρομος. Η κυβέρνηση να φυλάξει τα σύνορα μας. Τόσο τα θαλάσσια όσο και τα χερσαία. Μόνο αν ελαχιστοποιηθούν οι αφίξεις θα μπορέσει η κυβέρνηση να διαχειριστεί όσους ήδη υπάρχουν εδώ. Αλλιώς θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό.

Και ασφαλώς στην διαχείριση του μεταναστευτικού καθόλου δεν βοηθάνε ΦΕΚ όπως αυτό που πρόσφατα δημοσιεύσαμε και το οποίο χαρακτηρίζει ασφαλείς χώρες την Ινδία, την Αλβανία, την Γκάνα και την Ουκρανία χώρες δηλαδή που δεν μας στέλνουν πρόσφυγες, ενώ την ίδια στιγμή το Πακιστάν και το Αφγανιστάν συγκαταλέγονται στις μη ασφαλείς…

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ