Οι 40 δραματικές μέρες του Έλληνα ναυτικού, που έπεσε θύμα πειρατείας στο Τόγκο, όπως τις περιγράφει ο ίδιος (video)

Must Read

Τις δραματικές ημέρες που έζησε στα χέρια των πειρατών σε κάποια ζούγκλα της Αφρικής περιέγραψε στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή «Μαζί σου» ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός, Δημήτρης Γκιάτης, κατά τη διάρκεια της 40ήμερης ομηρίας του στο Τόγκο.

Ο νεαρός ναυτικός διηγήθηκε πώς έπεσε αιχμάλωτος των πειρατών την ώρα που το ελληνόκτητο πλοίο «Elka Aristotle» βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού Λόμε, στο Τόγκο, αλλά και πώς κρατήθηκε στη ζωή χάρη στην πίστη του.

«Η επίθεση έγινε στις 2 τα ξημερώματα. Κοιμόμουν. Άκουσα έναν χτύπο στην πόρτα και την άνοιξα. Υπέθεσα ότι είχαμε πρόβλημα με το ρεύμα, γι’ αυτό άνοιξα… Είδαν έναν άνθρωπο να με σημαδεύει με όπλο στο κεφάλι. Εκείνη την ώρα δεν σκέφτεσαι. Ήμουν πολύ φοβισμένος», είπε αρχικά.

https://www.youtube.com/watch?v=EZCRlnMxvUs&feature=emb_logo

Ο ίδιος και οι άλλοι τρεις όμηροι ναυτικοί ταξίδευαν για τέσσερις ημέρες μέσα σε μία ακυβέρνητη βάρκα, στον κόλπο της Γουινέας, περικυκλωμένοι από καρχαρίες. Όταν έφτασαν στον προορισμό τους, τους είπαν ότι δεν θα τους πειράξουν. Το μόνο που ήθελαν ήταν να τους ανταλλάξουν με χρήματα, τους είπαν.

«Μας έβαλαν σε μία ξύλινη βάρκα που είχε μία μηχανή. Δεν υπήρχαν σωσίβια. Επέβαιναν εννέα πειρατές με βαρύ οπλισμό και εμείς οι τέσσερις. Ήμασταν τέσσερις μέρες στη θάλασσα. Την πρώτη μέρα ταξιδεύαμε κανονικά, γιατί είχαμε πετρέλαιο για να κινηθεί η μηχανή. Μας είπαν να μην φοβόμαστε, γιατί το κάνουν για να πάρουν μόνο χρήματα. Τη δεύτερη μέρα μείναμε από καύσιμα. Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ, γιατί δεν είχαμε τροφή και νερό, κάναμε την ανάγκη μας στην θάλασσα. Τέντωσαν το πανί για να πηγαίνουμε με τον αέρα και να φτάσουμε στην ακτή», είπε και συνέχισε:

«Μας είχαν δεμένους πάνω σε ένα δέντρο δίπλα σε ένα έλος. Οι πειρατές που μας φυλούσαν μας έπαιρναν το φαγητό και το νερό. Ένας από τους ομήρους δεν τα κατάφερε, “έφυγε” από τη ζωή, ξεψύχησε στα χέρια μου».

https://www.youtube.com/watch?v=sxSzqBio8ZM&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?v=3N_i7vNuQJk&feature=emb_logo

«Όλες τις μέρες που ήμασταν εκεί, κάναμε προσευχές, ανεξαρτήτως θρησκείας. Ήμασταν σε άθλια κατάσταση. Έπαιρνα δύναμη. Χάρη στην προσευχή, προσπάθησα και επέζησα», είπε ο 20χρονος ναυτικός, που τόνισε ότι η πίστη του ήταν εκείνη που τον βοήθησε πραγματικά.

https://www.youtube.com/watch?v=yEnhYeixOAQ&feature=emb_logo

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This