«Έσπασαν τα κοντέρ» οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί (έφτασαν τους 6.422) το τελευταίο τρίμηνο του 2019

Must Read

Το δίχτυ προστασίας της πρώτης κατοικίας σιγά σιγά φεύγει, οι πλειστηριασμοί ακινήτων εντείνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που διενεργήθηκαν αλλά και καταχωρίστηκαν το δ’ τρίμηνο του 2019 κινήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ για το 2019, ενώ 4.238 έχουν προγραμματιστεί έως τώρα για το 2020.

Την ίδια στιγμή μόλις 124 προτάσεις δανειοληπτών για ρύθμιση έχουν διεκπεραιωθεί τους πέντε μήνες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της κύριας κατοικίας, η οποία θα παραμείνει εν λειτουργία ως τις 30 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Μαΐου η Ελλάδα θα εναρμονιστεί με το δίκαιο των ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά την πρώτη κατοικία, στο οποίο δεν υπάρχουν διατάξεις προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Οσον αφορά τους πλειστηριασμούς, σε σχετική έκθεση της Axia Research αναφέρεται ότι οι συνολικοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που διενεργήθηκαν τον Δεκέμβριο έφτασαν τους 2.165, μειωμένοι κατά 4% σε σχέση με τον Νοέμβριο και κατά 21% σε ετήσια βάση. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου ωστόσο οι πλειστηριασμοί που διενεργήθηκαν σημείωσαν αύξηση της τάξης του 81% σε τριμηνιαία βάση (-11% σε ετήσια) και ανήλθαν στους 6.422, ενώ για το σύνολο του έτους έφτασαν τους 18.421 με αύξηση της τάξης του 7%.

Οι πλειστηριασμοί που ήταν προγραμματισμένοι έφτασαν τους 29.107 με άνοδο της τάξης του 30% σε σχέση με τα περσινά αντίστοιχα επίπεδα. Οι πλειστηριασμοί που διενεργήθηκαν το 2019 κινήθηκαν στο 63% αυτών που είχαν προγραμματιστεί, ενώ το 37% ακυρώθηκαν ή ανεστάλησαν. Συνολικά 55.834 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν ανέβει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, από τους οποίους 1.487 έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο και 4.238 έχουν προγραμματιστεί έως τώρα για το 2020.

Δείτε επίσης: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Κόρινθο (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This