Υπερδιπλασιάζεται η ομάδα ΔΙΑΣ! Πιάνουν δουλειά άλλοι 1.300 ειδικοί φρουροί και αυξάνονται οι περιπολίες

Must Read

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο αστυνόμευσης θέλει να κάνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. θα τεθεί εντός των επόμενων ημερών σε ισχύ, με βασικό στόχο οι περιπολίες στην Αττική να υπερδιπλασιαστούν.

Ενδεικτικά, κατά μέσο όρο οι άντρες της Άμεσης Δράσης πραγματοποιούν 55-70 συλλήψεις καθημερινά, ενώ ετησίως γίνονται περίπου 22.000 συλλήψεις για όλων των ειδών τα αδικήματα: από τα πιο βαριά μέχρι τα πταίσματα.

Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν με τους 1.300 νεοπροσληφθέντες ειδικούς φρουρούς που πιάνουν δουλειά στις 17 Ιανουαρίου.

Έτσι, οι μοτοσικλετιστές της υπηρεσίας που σήμερα είναι 900, σε λίγες θα γίνουν 2.200, κάτι που μειώνει τον χρόνο ανταπόκρισης στο κέντρο της Αθήνας στο ένα λεπτό, ενώ 24ωρη αστυνόμευση θα έχουν ακόμα και οι μικρότεροι δήμοι της Αττικής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο κέντρο της Αθήνας, που αποτελεί τη «βιτρίνα» της πόλης που πλήττεται από συμμορίες πορτοφολάδων και διαρρηκτών, επιχειρούν σήμερα 17 ομάδες ΔΙ.ΑΣ. ανά εξάωρο.

Διπλασιασμός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ανά βάρδια

Επιπλέον, στόχος είναι από τις 17 Ιανουαρίου οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. από 17 σε 34 ανά εξάωρο. Συνολικά 100 ομάδες θα απασχολούνται με τη φύλαξη του κέντρου της Αθήνας όλο το 24ωρο.

Επιδίωξη της ηγεσίας της Αστυνομίας είναι να περιπολούν κάθε δήμο τρεις με τέσσερις ομάδες, από τη μία που ήταν τα τελευταία χρόνια.

Δείτε επίσης: «Tσίμπησαν» τους διαδικτυακούς απατεώνες, που άρπαξαν 140.000 ευρώ από τα θύματά τους

Επιπλέον, οι αξιωματικοί της Άμεσης Δράσης θα δώσουν προσοχή στους νέους ειδικούς φρουρούς, προκειμένου να αποφευχθούν τραυματισμοί λόγω απειρίας.

Έτσι, το πρώτο διάστημα στα σοβαρά περιστατικά, σε αυτά δηλαδή όπου υπάρχουν ένοπλοι (για παράδειγμα σε μία ληστεία), θα στέλνονται διπλές ομάδες, προκειμένου αστυνομικός να μην βρεθεί κάποιος άπειρος πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον από τους κακοποιούς.

Αντιμετώπιση του μικροεγκλήματος

Επιπλέον, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί το μικροέγκλημα, που παρουσιάζει έξαρση, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της αστυνομίας, πρότειναν ως λύση την αύξηση των περιπολιών στους 75 Δήμους της Αττικής.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα τουριστικά σημεία της Αθήνας, όπου οι τουρίστες μπορούν να πέσουν θύματα πορτοφολάδων και τσαντάκηδων.

Τέλος, η αστυνομία αναμένεται να προμηθευτεί 3.500 νέους ψηφιακούς ασυρμάτους, καθώς η σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου για τη χρήση ψηφιακού συστήματος επικοινωνίας στην ΕΛ.ΑΣ. έχει λήξει, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να επικοινωνούν με αναλογικούς ασυρμάτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This