Η Τροχαία μιλάει για POS όταν «αραχνιάζουν» εκατοντάδες tablet που υποτίθεται ότι θα αντικαθιστούσαν το… μπλοκάκι!

Must Read

Άλλες οι προθέσεις της τροχαίας και άλλη η πραγματικότητα, καθώς επιδιώκει να έχει ως «σύμμαχό» της, την τεχνολογία, ώστε να κάνει πιο άμεσα και αποτελεσματικά το έργο της.

Οι… προθέσεις

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Οι άνδρες της Τροχαίας θα εξοπλιστούν με tablet, POS και άλλα τεχνολογικά «όπλα» με στόχο τόσο την πρόληψη των ατυχημάτων όσο και την άμεση καταγραφή των παραβάσεων για τους ανυπάκουους οδηγούς, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Άλλωστε, αυτός είναι ο κύριος στόχος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δηλαδή να συνετίσει τους οδηγούς που δεν ακολουθούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και όχι η αύξηση των εσόδων.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία, όλοι οι αστυνομικοί της Τροχαίας θα φέρουν μαζί τους ένα tablet, στο οποίο θα καταγράφονται αμέσως οι παραβάσεις των οδηγών, χωρίς ωστόσο να τους αφαιρείται το δικαίωμα ένστασης.

Άμεση ενημέρωση του συστήματος

Όσον αφορά τις παραβάσεις, το υπουργείο Υποδομών εξετάζει οι τροχονόμοι μέσω του tablet να ενημερώνουν άμεσα το σύστημα για την παράβαση και κατόπιν να περνούν αυτόματα οι πόντοι ποινής στο Point System. Για τη συνέχεια έχουν εξεταστεί δύο σενάρια. Σύμφωνα με το πρώτο, ο παραβάτης θα μπορεί να εξοφλήσει ηλεκτρονικά μέσω e-banking το κόστος της παράβασης ή να το πληρώσει επί τόπου με τη χρήση POS στους τροχονόμους. Στην τελευταία περίπτωση θα παρέχεται και έκπτωση.

Οι παραπάνω τρόποι εξόφλησης των παραβάσεων μπορεί να ευνοήσουν τους παραβάτες οδηγούς, καθώς είναι πολύ πιθανό να μπορούν να εξοφλούν τις κλήσεις σε 12 ή περισσότερες άτοκες δόσεις. Μέχρι σήμερα στους παραβάτες οδηγούς στους οποίους έχουν πιστωθεί τα πρόστιμα στο TΑΧΙΣnet δίνεται η δυνατότητα να τα εξοφλούν σε έως και 24 δόσεις, αλλά με επιτόκιο 5%.

Και η… πραγματικότητα

Όμως, αχρησιμοποίητες είναι εκατοντάδες συσκευές tablet στην Τροχαία Αττικής, που θα χρησιμοποιούνταν προκειμένου ν’ αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά μπλοκάκια των προστίμων, για τις οποίες, μάλιστα, είχε γίνει και διαγωνισμός.

Δείτε επίσης: Νέα ένταση στην Μόρια – Πετροπόλεμος μεταξύ Αφρικανών και Αφγανών μετά τον θάνατο του 20χρονου

Σύμφωνα με το astinomiko.gr, τα tablet δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, καθώς λίγο καιρό μετά την αγορά και την πληρωμή τους, η εταιρεία που τα είχε προμηθεύσει στο Ελληνικό Δημόσιο έβαλε «λουκέτο». Επίσης, τη μια και μοναδική φορά που οι συσκευές δοκιμάστηκαν υπήρχαν προβλήματα με την σύνδεση τους στο διαδίκτυο, κάνοντάς τες ουσιαστικά άχρηστες.

ταμπλετ αστυνομιαταμπλετ αστυνομία

Σύμφωνα με το Νίκο Ρήγα, Α’ αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, που μίλησε στο astinomiko.gr: «Προσωπικά, σταμάτησα αυτοκίνητο στην συμβολή των οδών Ιουλιανού και Γ’ Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας για να βεβαιώσω μια παράβαση και καθώς δεν μπορούσα να συνδεθώ στο διαδίκτυο, αναγκάστηκα να πάω δυο τετράγωνα πιο κάτω.

Φορητές συσκευές στη Δημοτική αστυνομία

Επίσης, οι συνάδελφοι μου έπρεπε να μετατραπούν σε… αχθοφόρους καθώς ο εκτυπωτής που είχε αγοραστεί δεν ήταν μικρός και εύχρηστος αλλά μεγάλος τον οποίο έπρεπε να κουβαλάνε. Το σύστημα δεν ήταν συνδεδεμένο ούτε με το υπουργείο Οικονομικών ούτε με το υπουργείο Μεταφορών ούτε με την Τροχαία. Εμείς σαν τροχονόμοι ζητάμε ένα ψηφιακό σύστημα που να είναι συνδεδεμένο με όλες της υπηρεσίες αλλά να είναι εύχρηστο και με εμβέλεια σε όλη την Αττική».

Την ίδια ώρα, οι υπάλληλοι της Δημοτικής αστυνομίας «κόβουν» εδώ και χρόνια κλήσεις με φορητές συσκευές που είναι λειτουργικές, εύχρηστες και με εμβέλεια σε όλο το κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This