Κορωνοϊός: Αγωνία για τα αποτελέσματα των εξετάσεων του 33χρονου Κινέζου που νοσηλεύεται στο «Αττικόν»

Must Read

Η αγωνία εντείνεται όσο περνούν οι ώρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Αττικόν», που αναμένονται μέχρι το μεσημέρι.

Ο ασθενής που ελέγχεται είναι ένας 33χρονος Κινέζος πολίτης, που νοσηλεύεται από το απόγευμα της Τρίτης σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου, με συμπτώματα παρόμοια με αυτά του νέου κορωνοϊού, ο οποίος έχει «θερίσει» περισσότερα από 1.100 άτομα μέχρι σήμερα.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Κινέζου θα βγουν εντός ολίγων ωρών, οπότε και θα διαπιστωθεί εάν πρόκειται για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα ή για κάτι άλλο, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημάνει πολλές φορές συναγερμός στον ΕΟΔΥ, αλλά κάθε φορά οι εξετάσεις ήταν αρνητικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος άνδρας είχε πρόσφατα επιστρέψει από ταξίδι στην Κίνα, γεγονός που αυξάνει την ανησυχία. Ο ίδιος αρχικά είχε πάει σε ιδιωτική κλινική, ωστόσο οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο κοντινότερο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Covid-19: Το νέο όνομα

Εν τω μεταξύ, ο νέος κορωνοϊός ονομάστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) επίσημα «Covid-19», Co από το «corona» (κορώνα), Vi από το «virus» (ιός) και d από το «disease» (ασθένεια).

Σε 18 μήνες το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσιους, το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα είναι διαθέσιμο σε 18 μήνες, ενώ εκτιμάται ότι οι πιθανότητες να σταματήσει η εξάπλωση του ιού είναι ρεαλιστικές.

Δείτε επίσης: Άλλη μια νεκρή, που απλά προσπαθούσε να ζεσταθεί, σε γειτονιά της Αθήνας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This