Σε κόντρα πολλών Ρίχτερ οι σεισμολόγοι, με επίκεντρο την πρόγνωση Χουλιάρα για την Κάρπαθο!

Must Read

Αγρια κόντρα πολλών… Ρίχτερ μεταξύ σεισμολόγων προκλήθηκε από την ανάρτηση που έκανε χθες το πρωί στο Facebook ο Γεράσιμος Χουλιάρας, στην οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είχε προβλέψει τη δόνηση των 4,7 Ρίχτερ που ταρακούνησε χθες τα ξημερώματα την Κάρπαθο!

Μιλώντας στη «δημοκρατία», ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ανέφερε πως τέτοιου είδους προβλέψεις ακυρώνουν το έργο δεκάδων σοβαρών σεισμολόγων που υπάρχουν και έχουν προσφέρει στην επιστήμη της σεισμολογίας στην Ελλάδα!

Ο κ. Λέκκας ήταν καταπέλτης κατά του σεισμολόγου κ. Χουλιάρα και μέλους της ομάδας ΒΑΝ, λέγοντας πως «οι προβλέψεις του είναι πέραν πάσης επιστημονικής εικασίας». Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι φυσιολογικό να γίνονται σεισμοί σε μια περιοχή που τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζει έντονη σεισμικότητα, καθώς έχουν καταγραφεί περισσότερες από 60 δονήσεις.

Ο κ. Λέκκας δεν χαρίστηκε στον κ. Χουλιάρα: «Υπάρχουν εκατοντάδες επιστήμονες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι είναι πραγματικά άριστοι και έχουν παράξει ένα τεράστιο έργο. Ο συγκεκριμένος ακυρώνει τα πάντα», επισήμανε ο κ. Λέκκας, ο οποίος στις δηλώσεις του στη «δημοκρατία» «στόλισε» τον κ. Χουλιάρα.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός σε νοσοκομείο της Κοζάνης: Σε απομόνωση 19χρονος Ιάπωνας με συμπτώματα κορωνοϊού

Στην ανάρτησή του, ο Γεράσιμος Χουλιάρας έγραψε: «Η πρόγνωση κατατέθηκε στις 6/2 στις 11.12 π.μ. για σεισμό με μέγεθος 5 Ρίχτερ και σε παράθυρο χρόνου 7 ημερών έως 13/2 στην περιοχή». Ο ίδιος κατέληξε πως η πρόβλεψή του στρέφεται ενάντια σε όλους όσοι είναι αντίθετοι στην πρόβλεψη των σεισμών. «Είναι άλλο ένα παράδειγμα που ήθελα να σας δείξω, επειδή γράφονται πολλά αυτές τις ημέρες από πολέμιους της επιστήμης και της μεθόδου του φυσικού χρόνου για την πρόγνωση των σεισμών που ανέπτυξε ο καθηγητής Παναγιώτης Βαρώτσος».

Η καινούργια σεισμική δόνηση, η οποία έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές του νησιού, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης και συγκεκριμένα στις 00.46 σε υποθαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου και νότια της Ρόδου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 8,8 χλμ. και το επίκεντρο 81 χλμ. ανατολικά – νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This