Εξωφρενικό! Εμείς δεν έχουμε να φάμε και η κυβέρνηση δίνει 10.000.000€ σε 500 πρόσφυγες!

Must Read

Κάθε όριο προκλητικότητας απέναντι στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό ξεπερνά η κυβέρνηση, η οποία φτάνει στο σημείο να μοιράζει… παντεσπάνι στους αλλοδαπούς που εισέρχονται παράνομα στην ελληνική επικράτεια. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δίνει σε 500 ανήλικους πρόσφυγες άνω των 16 ετών παροχές ύψους 10.000.000 ευρώ!

Στο πλαίσιο της ημιαυτόνομης διαβίωσής του, κάθε ανήλικος θα επιδοτείται με μηνιαίο ποσό που θα ξεκινά από τα 1.350 ευρώ και θα φτάνει τα 1.590, την ώρα που ο μέσος μισθός του Ελληνα πολίτη αγγίζει μετά βίας τα 900 ευρώ και η μέση σύνταξη τα 740. Επιπλέον, το αρμόδιο υπουργείο θα δίνει 4.400 ευρώ για την επίπλωση του κάθε διαμερίσματος και 800 ευρώ για την προμήθεια δύο σταθερών υπολογιστών ανά νέο μη επιπλωμένο διαμέρισμα.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του υπουργείου με τίτλο «Επιχορήγηση Φορέων για τη Λειτουργία Εποπτευόμενων Διαμερισμάτων για Ασυνόδευτους Ανηλίκους 16 ετών και άνω», βασικός σκοπός της δράσης είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών των ανηλίκων και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών με γνώμονα την προστασία, την κοινωνική ένταξη και τη σταδιακή αυτονόμησή τους.

Οι φορείς που μπορούν να λειτουργήσουν διαμερίσματα για ασυνόδευτους ανηλίκους είναι εθνικές, περιφερειακές και τοπικές Αρχές, συμπεριλαμβανομένων των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εποπτευόμενων φορέων τους, που είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, διεθνείς οργανισμοί οι οποίοι έχουν έδρα ή παράρτημα στην Ελλάδα καθώς και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων των ΜΚΟ.

Ποιοι το δικαιούνται

Ωφελούμενοι από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και είναι αιτούντες ή δικαιούχοι διεθνούς προστασίας ή κάτοχοι άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους ή πρόσωπα των οποίων η υπόθεση έχει παραπεμφθεί από τις αρμόδιες Αρχές για χορήγηση άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν την ικανότητα αυτοσυντήρησης, αυτοεξυπηρέτησης και ανάληψης περαιτέρω ευθυνών καθώς και να έχουν παραμείνει για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών σε δομή ή κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Δείτε επίσης: Περιήγηση σε οινοποιία Πιερίας και Θεσσαλονίκης, για Ολλανδούς και Βέλγους επαγγελματίες του τουρισμού

Τι περιλαμβάνουν οι παροχές και η φιλοξενία

Οι παροχές και υπηρεσίες φιλοξενίας περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστον σίτιση, διερμηνεία, υλικές παροχές, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, υγιεινή και καθαριότητα, υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νομική συμβουλευτική μέσω του κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού των φορέων λειτουργίας των εποπτευόμενων διαμερισμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης καλεί τους φορείς που θα υλοποιήσουν τη δράση αυτή με παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών διάρκειας ενός έτους να υποβάλουν προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν σε χρηματοδότηση. 

Κάθε εποπτευόμενο διαμέρισμα δεν μπορεί να φιλοξενεί περισσότερους από τέσσερις ασυνόδευτους ανηλίκους, ενώ κάθε Μονάδα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης -το σύνολο δηλαδή των εποπτευόμενων διαμερισμάτων που λειτουργούν από τον ίδιο φορέα-  θα υποστηρίζεται από συντονιστή μονάδας, κοινωνικό λειτουργό και φροντιστή. Το προσωπικό των εποπτευόμενων διαμερισμάτων θα είναι κατάλληλα καταρτισμένο κατανοώντας τις πολιτισμικές, γλωσσικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των φιλοξενουμένων.

Οσον αφορά τον υπολογισμό της δημόσιας δαπάνης κάθε δράσης, βασίζεται «στη μέθοδο μοναδιαίου κόστους ανά ωφελούμενο ανά ημέρα, το ύψος του οποίου προσδιορίζεται ανάλογα με την κατηγορία/δυναμικότητα της μονάδας και την περιφερειακή χωροθέτηση των διαμερισμάτων σε τρεις ομάδες περιφερειών, λόγω σημαντικής διαφοροποίησης το μέσου ενοικίου ανά τ.μ. ανά ομάδα περιφερειών».

Βάσει των παραπάνω, το ύψος του μοναδιαίου κόστους ανά ωφελούμενο και ανά μέρα διαμορφώνεται ως εξής: στα υφιστάμενα και νέα μη επιπλωμένα διαμερίσματα από 44,9 έως 50,5ευρώ/μέρα για κάθε ωφελούμενο, δηλαδή έως 1.515 ευρώ τον μήνα ανά ανήλικο. Στα υφιστάμενα και νέα επιπλωμένα διαμερίσματα το κόστος ανέρχεται έως 53ευρώ/μέρα για κάθε ωφελούμενο, δηλαδή έως 1.590 ευρώ τον μήνα για κάθε ασυνόδευτο ανήλικο άνω των 16 ετών.

Διαβάζοντας κάποιος πάντως την απόφαση του Νότη Μηταράκη, στην οποία αναφέρονται όλα όσα θα απολαμβάνουν στη χώρα μας οι ασυνόδευτοι πρόσφυγες, αναρωτιέται γιατί ποτέ κανένας άνεργος Ελληνας πολίτης που καλείται να ζήσει με 399 ευρώ τον μήνα δεν έτυχε ανάλογης ευνοϊκής μεταχείρισης από το κράτος…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This