Επτά διεθνείς όμιλοι στον… χορό για τη ΔΕΠΑ Υποδομών

Must Read

Επτά όμιλοι, μεταξύ των οποίων κινεζικές εταιρίες, ιταλικοί και διεθνείς επενδυτικοί κολοσσοί, όπως η αμερικανική KKR και η αυστραλιανή Maquarie, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αγορά του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, της εταιρίας που διαχειρίζεται τα δίκτυα φυσικού αερίου και άλλες υποδομές.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Antin Infrastructure Partners SAS, China Resources Gas (Hong Kong) Investment Limited, EP Investment Advisors, First State Investments (European Diversified Infrastructure Fund II), Isquared Capital Advisors (UK) LLP, Italgas SpA, KKR (KKR Global Infrastructure Investors III L.P.), Maqouarie (MEIF 6 DI HOLDINGS) και την κοινοπραξία Sino-Cee Fund & Shanghai Dazhong Public Utilities (Group) Co., Ltd.

Η ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε. θα συσταθεί μετά τη μερική διάσπαση του κλάδου των υποδομών της ΔΕΠΑ. Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% και η εταιρία ΕΛ.ΠΕ. το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της. Κατόπιν της μερικής διάσπασης οι δύο μέτοχοι θα κατέχουν τα ανάλογα ποσοστά στη ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε. (65% το ΤΑΙΠΕΔ και 35% η εταιρία ΕΛ.ΠΕ.). Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν εισήγηση προς το ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει η επόμενη φάση του διαγωνισμού (υποβολή δεσμευτικών προσφορών).

Δείτε επίσης: Θρασύτατοι ληστές πήραν εννέα εικόνες από ξωκλήσι στη Λάρισα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This