Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Επτά διεθνείς όμιλοι στον… χορό για τη ΔΕΠΑ Υποδομών

Επτά όμιλοι, μεταξύ των οποίων κινεζικές εταιρίες, ιταλικοί και διεθνείς επενδυτικοί κολοσσοί, όπως η αμερικανική KKR και η αυστραλιανή Maquarie, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αγορά του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, της εταιρίας που διαχειρίζεται τα δίκτυα φυσικού αερίου και άλλες υποδομές.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Antin Infrastructure Partners SAS, China Resources Gas (Hong Kong) Investment Limited, EP Investment Advisors, First State Investments (European Diversified Infrastructure Fund II), Isquared Capital Advisors (UK) LLP, Italgas SpA, KKR (KKR Global Infrastructure Investors III L.P.), Maqouarie (MEIF 6 DI HOLDINGS) και την κοινοπραξία Sino-Cee Fund & Shanghai Dazhong Public Utilities (Group) Co., Ltd.

Η ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε. θα συσταθεί μετά τη μερική διάσπαση του κλάδου των υποδομών της ΔΕΠΑ. Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% και η εταιρία ΕΛ.ΠΕ. το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της. Κατόπιν της μερικής διάσπασης οι δύο μέτοχοι θα κατέχουν τα ανάλογα ποσοστά στη ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε. (65% το ΤΑΙΠΕΔ και 35% η εταιρία ΕΛ.ΠΕ.). Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν εισήγηση προς το ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει η επόμενη φάση του διαγωνισμού (υποβολή δεσμευτικών προσφορών).

Δείτε επίσης: Θρασύτατοι ληστές πήραν εννέα εικόνες από ξωκλήσι στη Λάρισα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ