«Κόλαση» στη Χίο! Νέες συγκρούσεις των ΜΑΤ με κατοίκους, δυο τραυματίες – «Λουκέτο» σήμερα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (video)

Must Read

Σε γενική απεργία για σήμερα Τετάρτη καλούν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και στην οποία αποφασίστηκε και η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νησιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, καταδικάζεται «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της Κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών». Επίσης, καταγγέλλονται «οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός των οδών».

Δείτε επίσης: «Πεδία μάχης» Λέσβος και Χίος – Κάτοικοι εναντίον ΜΑΤ με μολότοφ! Έχουν στήσει οδοφράγματα και περιμένουν (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιό της κυβέρνησης για την κατασκευή κλειστών δομών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Συγκεκριμένα, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το πρωί στην περιοχή Πιτυούς στη Χίο, τα μηχανήματα του στρατού που μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα έπιασαν δουλειά υπό τις οδηγίες του μηχανικού της εταιρείας, που έχει αναλάβει το έργο.

ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΧΙΟΣ

ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΧΙΟΣ

ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΧΙΟΣ

Νέα επεισόδια σε Χίο και Λέσβο

Το απόγευμα της Τρίτης έγιναν νέα επεισόδια στη Χίο. Σύμφωνα με το τοπικό alithia.gr, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι στο Φαφαλίειο, προκειμένου να βρεθούν στην παράκληση που θα τελούσε η Μητρόπολη στον Αγ. Μακάριο.

Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να ανέβουν στο Φλώρι, καθώς εκεί ήταν προγραμματισμένη να γίνει αρχικά η παράκληση.

Οι μονάδες των ΜΑΤ βρίσκονταν παραταγμένες στο 17ο χλμ. Χίου-Βολισσού, ενώ από το συγκεντρωμένο πλήθος αρκετοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, ανέβηκαν στις πλαγιές του βουνού και πέταξαν πέτρες.

Ακολούθησε ρίψη χημικών προκειμένου να απωθηθεί ο κόσμος με τα επεισόδια να μεταφέρονται στις πλαγιές με τα ΜΑΤ να βρίσκονται στο βουνό ρίχνοντας παράλληλα χημικά και νερό στους συγκεντρωμένους.

Μία γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών και ένα κορίτσι 16 ετών είναι οι μέχρι στιγμής τραυματίες από τα επεισόδια.

Η πρώτη τραυματίσθηκε από βολή δακρυγόνου στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να της σπάσουν δόντια και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου. Η 16χρονη, που επίσης πήγε στα επείγοντα, είχε γδαρσίματα από τα συρματοπλέγματα που υπάρχουν στους δασικούς πυρήνες του Αίπους.

Στη Λέσβο περίπου 400 άτομα κατευθύνθηκαν το απόγευμα με αυτοκίνητα και μηχανάκια από τη Μυτιλήνη, όπου είχαν συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς, προς τη θέση Διαβολόρεμα, όπου βρίσκονται εν κινήσει τα μηχανήματα για να ξεκινήσουν τα έργα αλλά και οι διμοιρίες των ΜΑΤ που τα συνοδεύουν.

Όταν έφτασαν εκεί υπήρξε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

ΧΙΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΧΙΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΧΙΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ: Politischios.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This