Δευτέρα 17/5/2021

Έκτακτη ένεση ρευστότητας 586.500.000 ευρώ για να… ξανασωθεί η ΔΕΗ!

Η ΔΕΗ μπορεί να «σώθηκε», όπως υποστηρίζει εδώ και μήνες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, αλλά, ως φαίνεται, ακόμη βρίσκεται στην… Εντατική!

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η υπουργική απόφαση, με την οποία εγκρίνεται έκτακτη ένεση ρευστότητας από το Δημόσιο, ύψους 586.500.000 ευρώ, μέσω της προπληρωμής της αξίας ηλεκτρικού ρεύματος της Γενικής Κυβέρνησης για το 2020.

Πρόκειται για μέτρο που είχε εφαρμόσει για πρώτη φορά η προηγούμενη κυβέρνηση πέρυσι, καθώς η ΔΕΗ χρειαζόταν κεφάλαια για να πληρώσει δάνεια και άλλες υποχρεώσεις. Μάλιστα, τότε είχε εφαρμοστεί ως αντίβαρο στο γεγονός πως δεν εγκρίθηκαν αυξήσεις στα τιμολόγια. Φέτος, ωστόσο, εγκρίθηκαν οι αυξήσεις στα τιμολόγια, αλλά και η προκαταβολή του μισού δισεκατομμυρίου για τη «σωσμένη ΔΕΗ»!

Όπως φαίνεται, το ίδιο μοντέλο οικονομικής ενίσχυσης εφαρμόζεται και από την κυβέρνηση που την «έσωσε», την ίδια στιγμή που η διοίκηση διαρρέει πως μισθώνει οικόπεδα για να κατασκευάσει νέα γραφεία – τοπόσημα!

Διαβάστε επίσης: Δημοπρασίες ΟΔΔΥ! Στο… σφυρί αύριο τα αυτοκίνητα του κοσμάκη από… 150 ευρώ!

Η οικονομική στενότητα της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα με τις νέες συνδέσεις, τις επισκευές βλαβών, κ.λπ., αλλά χρήματα για κτίρια – τοπόσημα φαίνεται πως «περισσεύουν» κι ας διαθέτει τεράστια ιδιόκτητη ακίνητη περιουσία η επιχείρηση.

Το αίτημα για προκαταβολή του συνολικού ποσού για το 2020, το κατέθεσε η διοίκηση της επιχείρησης. Το ενδιαφέρον είναι πως, στον κατάλογο όσων προπληρώνουν, περιλαμβάνονται και οι δήμοι. Μάλιστα, στην περίπτωση που οι δήμοι έχουν πάει σε ανταγωνιστή της ΔΕΗ, τότε η επιχείρηση πρέπει να επιστρέψει σε δεύτερο χρόνο το αντίστοιχο ποσό στο Δημόσιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ