8-8-2020

Νέο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στην Εύβοια – Ήταν συνταξιδιώτης του 66χρονου

Ένας 48χρονος που είχε ταξιδέψει με τον 66χρονο (ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος στο Ρίο) στους Αγίους Τόπους είναι το νέο επιβεβαιωμένο θύμα του κορωνοϊού σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Ειδικού Εργαστηρίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ και τη σχετική ανακοίνωση που έβγαλε στη 1:30’ μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο άνδρας μετέβη χθες Παρασκευή στο Νοσοκομείο Χαλκίδας χωρίς να έχει ακόμα συμπτώματα και έδωσε δείγμα μια και συνταξίδευε με τον 66χρονο.

«Το κρούσμα κορωνοϊού που παρουσιάστηκε στην Περιφέρειά μας αντιμετωπίζεται με προσήλωση στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής κοινότητας. Παρακαλώ θερμά να λαμβάνουμε όλοι τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές. Η τήρηση των μέτρων, η διατήρηση της ψυχραιμίας μας και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς θα ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού στην περιοχή μας»  δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Διαβάστε επίσης: Το Facebook κλείνει τα γραφεία του στο Λονδίνο για… επείγουσα απολύμανση!

Την ίδια ώρα, αρνητικά ήρθαν τα δείγματα των ανθρώπων που παρουσιάστηκαν στο Νοσοκομείο στη Λάρισα.

Πρόκειται για νεαρό μουσουλμάνο, φοιτητή της Ιατρικής που εκτελεί και χρέη διερμηνέα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο και για 50χρονη γυναίκα από το Βόλο οι οποίοι είχαν ταξιδδέψει σε Σουηδία και Ιταλία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ