Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Κατεβάζει ρολά προσωρινά ο «Μασούτης» στη Λέσβο, μετά τον εντοπισμό κρούσματος

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Κλειστό μέχρι τις 13 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει το κατάστημα της αλυσίδας «Μασούτης» στο Πλωμάρι της Λέσβου, καθώς εργαζόμενη βγήκε θετική στο νέο κορωνοϊό.

Όταν έγινε γνωστό ότι η εργαζόμενη επέστρεψε από εκδρομή σε χώρα στην οποία εμφανίστηκαν κρούσματα Covid-19, καθώς και σε ταξιδιώτες από άλλες πόλεις της Ελλάδας που επισκέφτηκαν τον ίδιο προορισμό, με πρωτοβουλία της εταιρείας απομακρύνθηκε άμεσα με άδεια, παρά το γεγονός ότι  δεν είχε παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα.

Στην πορεία, ωστόσο, έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη είναι θετική στο νέο κορωνοϊό, κάτι που ώθησε την εταιρεία να προχωρήσει σε κλείσιμο του καταστήματος και απολύμανση.

Έτσι, ανακοινώθηκε πως το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό μέχρι 13/3 για καθαρά προληπτικούς λόγους, με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του καταστήματος να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του γιατρού της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Στην πάταξη του κορωνοϊού και το λαθραίο οινόπνευμα – Αντί για «μπόμπες» βγαίνουν αντισηπτικά στην αγορά

Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιχείρησης:
«Το επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στο Πλωμάρι Λέσβου βρήκε σε απόλυτη ετοιμότητα την εταιρεία Μασούτης. Όταν έγινε γνωστό ότι η εργαζόμενη επέστρεψε από εκδρομή σε χώρα στην οποία εμφανίστηκαν κρούσματα COVID-19, καθώς και σε ταξιδιώτες από άλλες πόλεις της Ελλάδας που επισκέφτηκαν τον ίδιο προορισμό, χωρίς η ίδια να έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα, με πρωτοβουλία της εταιρείας απομακρύνθηκε άμεσα με άδεια. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη είναι θετική στον COVID-19, και πριν προλάβει να γίνει κάποια σύσταση ή να δοθεί οδηγία από κρατικούς φορείς, η εταιρεία προχώρησε σε κλείσιμο του καταστήματος και απολύμανση.

Oι υπόλοιποι εργαζόμενοι του καταστήματος ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του γιατρού της εταιρείας. Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό μέχρι 13/3 για καθαρά προληπτικούς λόγους. Με δεδομένη την επαγρύπνηση της εταιρείας και την ευθύνη της απέναντι στους εργαζόμενους, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα COVID-19 σε ελληνικό έδαφος, απεστάλη πολύ νωρίς, από αρχές Φεβρουαρίου, ενημέρωση από τον γιατρό της εταιρείας προς όλους τους εργαζόμενους για τα μέτρα πρόληψης από τον COVID-19, αλλά και τη γρίπη».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ