Δύσκολες ώρες για τον 66χρονο από την Ηλεία! Άλλος ένας σε κρίσιμη κατάσταση – Εκκενώθηκε η ΜΕΘ του «Σωτηρία», δέχεται μόνο ασθενείς με κορωνοϊό

Must Read

Με αργούς, αλλά σταθερούς ρυθμούς πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα σε ανθρώπους που  έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό SARS-Cov-19 στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αντίδρασης-ετοιμότητας απέναντι στην αύξηση των κρουσμάτων, εκκενώθηκε χθες η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου αναφοράς «Σωτηρία», ώστε να δέχεται πλέον μόνο ασθενείς με τη νόσο Covid-19.

Οι οκτώ ασθενείς της ΜΕΘ του «Σωτηρία» διακομίστηκαν σε άλλες Μονάδες της Αττικής.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 90.

Στα τέσσερα νοσοκομεία αναφοράς, όπως και στο γενικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης, νοσηλεύονται συνολικά 36 ασθενείς, οι περισσότεροι εκ των οποίων με ήπια συμπτώματα.

Στην Αττική, στο «Αττικόν» και στο «Σωτηρία», νοσηλεύονται 10 ασθενείς, εκ των οποίων μόνο ένας έχει παρουσιάσει σοβαρή εικόνα λοίμωξης τις τελευταίες ημέρες.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, που βρίσκεται στο Ρίο, βρίσκονται 18 ασθενείς.

Ο 66χρονος, ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε και νοσηλεύτηκε στο Ρίο, είναι διασωληνωμένος τα τελευταία 24ωρα, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για πιθανότατα μη αναστρέψιμη κατάσταση, καθώς εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια. Στο ίδιο νοσοκομείο, αλλά όχι στη Μονάδα, νοσηλεύεται και η σύζυγος του. Επίσης, με πνευμονία νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα και ένας αρχιμανδρίτης από την περιοχή της Ηλείας, ο οποίος είχε οργανώσει την εκδρομή στους Αγίους Τόπους, καθώς και ο αδελφός του.

Στο ΑΧΕΠΑ, που υποδέχθηκε την «ασθενή-μηδέν», η οποία κόλλησε τον ιό στην Ιταλία, ο αριθμός των νοσηλευομένων έχει ανέλθει στους 7.

Στους έξι νοσηλευόμενους του ΑΧΕΠΑ προστέθηκε κι ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου Καστοριάς, ο οποίος εξετάστηκε και σε μονάδες υγείας της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο ασθενής, που φαίνεται ότι αποτελεί ένα από τα 5 «ορφανά» κρούσματα του κορωνοϊού, εκδήλωσε συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού χωρίς να έχει ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές (Κίνα, Χονγκ-Κονγκ, Ιράν, Ιταλία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ισραήλ, Αίγυπτος).

Η διαδρομή του από την ώρα που νόσησε περιλαμβάνει το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας, το νοσοκομείο Κοζάνης, και το νοσοκομείο Πτολεμαϊδας που είναι και νοσοκομείο Αναφοράς. Η κατάστασή του επιβαρύνθηκε σταδιακά τόσο που διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ, όπου δεν υπήρχε απομονωμένη κλίνη ΜΕΘ, ώστε να μην νοσηλευτεί με άλλους ασθενείς…

Ο ΕΟΔΥ έθεσε σε καραντίνα όλους τους υπαλλήλους του Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Καστοριάς, περίπου 15 άτομα, καθώς και επιπλέον 17 άτομα στο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Δείτε επίσης: Η Ευρώπη πολεμάει τον κορωνοϊό! Ειδικό ταμείο ύψους 25 δισ. € – Τα 4 μέτρα που αποφάσισαν οι 27 ηγέτες της ΕΕ

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This