Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Πανελλήνιες 2020 τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβρη ελέω κορωνοϊού – Τι εξετάζει το υπουργείο

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ένα μεγάλο ερώτημα, που απασχολεί γονείς και μαθητές της Γ’ Λυκείου, μετά την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού, από σήμερα και για 14 ημέρες, είναι το τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες.

Για την ομαλή διευθέτηση αυτού του θέματος, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει δύο σενάρια ανάλογα με το πόσο θα πρέπει να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά. Το ένα φέρεται να τοποθετεί τις Πανελλαδικές τον Ιούλιο και το άλλο τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από την παράταση του σχολικού έτους.

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει ακόμα και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας, προκειμένου να μην χάσουν οι μαθητές την επαφή τους με τα μαθήματα.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο δηλώνει έτοιμο να προσφέρει τεχνογνωσία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε όποια βαθμίδα της εκπαίδευσης ζητηθεί.

Δείτε επίσης: Νίκη Κεραμέως για τα κλειστά σχολεία: «Μαθήματα και μέσα στο Πάσχα προκειμένου να ολοκληρωθεί η χρονιά»

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ