Ουχάν θυμίζουν οι ελληνικές πόλεις που «χτύπησε» ο κορωνοϊός – Στην… κοσμάρα τους οι μαθητές στην Κρήτη!

Must Read

Σε πόλεις «φαντάσματα» έχουν μετατραπεί οι περιοχές της Ελλάδας όπου βρέθηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ζάκυνθο και την Αμαλιάδα να θυμίζουν σε πολλά την κινεζική πόλη Ουχάν, καθώς, όλο και λιγότεροι κάτοικοι κυκλοφορούν στους δρόμους, ενώ η κίνηση των αυτοκινήτων είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Ενδεικτική του τρόμου που επικρατεί λόγω του κορωνοϊού, είναι η αισθητά μειωμένη κίνηση στα καταστήματα και στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο στις μικρότερες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη, η πλατεία Αριστοτέλους και η οδός Τσιμισκή, που έσφυζαν καθημερινά από κόσμο, είναι πλέον σχεδόν έρημες. Σύμφωνα με κάποιους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της συμπρωτεύουσας, τα μόνα καταστήματα που έχουν κίνηση αυτή την περίοδο είναι τα σούπερ μάρκετ.

«Δύο ημέρες έχει να μπει πελάτης στο κατάστημά μου. Ο κόσμος αρχίζει και φοβάται λόγω του κορωνοϊού να κυκλοφορεί στους δρόμους. Με τι ψυχολογία να αγοράσει ρούχα και παπούτσια;» διερωτάται ένας ιδιοκτήτης μπουτίκ.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στη Ζάκυνθο, όπου τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα που δίνεται, πλέον, στους εργαζομένους να δουλεύουν από το σπίτι τους, έχει ως αποτέλεσμα την ερήμωση των περισσότερων δρόμων. Μάλιστα, ο πανικός που έχει καταβάλει τους κατοίκους του νησιού είναι τέτοιος, που προκάλεσε έλλειψη σε μάσκες και αντισηπτικά, ενώ είναι ιδιαίτερα μεγάλη και η ζήτηση σε αναλγητικά και αντιβηχικά.

Περιζήτητα μάσκες και αντισηπτικά

«Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούμε να καλύψουμε τους πελάτες μας, γιατί αυτό που ζητάνε είναι μάσκες και αντισηπτικά, για τα οποία δεν υπάρχει αρκετή επάρκεια, οπότε έχουμε πρόβλημα», ανέφερε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης η Μαριέτα Παράσχη, που διατηρεί φαρμακείο σε κεντρικό δρόμο της πόλης της Ζακύνθου.

Τέλος, παραμένει έρημη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα η Αμαλιάδα, όπου βρέθηκαν περισσότερα από 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι κάτοικοι βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για τα απολύτως απαραίτητα, ενώ αρκετά είναι και τα καταστήματα στην πόλη που δεν ανοίγουν καθόλου.

Διαβάστε επίσης: Ποιος ήταν ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης που που έγινε το πρώτο θύμα κορωνοϊού

Την ίδια ώρα, οι μαθητές στην Κρήτη εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και το κλείσιμο των σχολείων λόγω του κορωνοϊού και ξεχύθηκαν σε καφετέριες και internet καφέ, για να «σκοτώσουν» τον ελεύθερο χρόνο τους! Στις καφετέριες του Ηρακλείου επικρατούσε χθες το αδιαχώρητο, με δεκάδες μαθητές και μαθήτριες να απολαμβάνουν ξέγνοιαστοι το ρόφημά τους, ενώ κατειλημμένες είναι και όλες οι θέσεις του internet καφέ.

Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσαν την αποδοκιμασία των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκείνο που κατέκρινε η συντριπτική πλειονότητα είναι η αδιαφορία των μαθητών που, αντί να μείνουν στο σπίτι για να μη διασπαρεί ο ιός -αυτός ήταν, άλλωστε, ο λόγος που έκλεισαν τα σχολεία-, εκείνοι προτίμησαν να βγουν, και μάλιστα να συγκεντρωθούν κατά δεκάδες σε μικρούς χώρους, όπου ευνοείται η μετάδοσή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This