Τρίτη 15/6/2021

Μέλος ΜΚΟ «ξεφόρτωσε» σε αστυνομικό Τμήμα μετανάστη-ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού!

Την ανευθυνότητα μιας εκπροσώπου της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση πληρώνουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Μοσχάτου! Το βράδυ της Πέμπτης η εν λόγω εκπρόσωπος εμφανίστηκε στο τμήμα συνοδεύοντας έναν -κατά δήλωσή του- ασυνόδευτο ανήλικο Αφγανό που ήταν εμφανώς ασθενής και τον εγκατέλειψε στο τμήμα με ένα έγγραφο στο χέρι, χωρίς καν να μιλήσει στον αξιωματικό υπηρεσίας!

Έντρομος ο αστυνομικός διάβασε στο έγγραφο ότι ο «ασυνόδευτος ανήλικος» έχρηζε μεταφοράς σε χώρο για στέγαση λόγω «υπόνοιας προσβολής του από το στέλεχος του κορωνοϊού»!

Άμεσα ο Αφγανός τέθηκε σε περιορισμό, ενώ ενημερώθηκαν ο διοικητής του τμήματος και η Διεύθυνση Πειραιά, ενώ το τμήμα εξέδωσε ανακοίνωση προς τους πολίτες και το ένστολο προσωπικό:
«Λόγω πιθανού κρούσματος κορωνοϊού και για την ασφάλειά σας, μην εισέρχεστε στο Αστυνομικό Τμήμα μέχρι νεωτέρας».

Δείτε επίσης: Η Εύα Αντωνοπούλου τραγουδάει «Μένουμε σπίτι» και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του ΕΟΔΥ, βιντεοσκοπεί (video)

Σε επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας δόθηκε εντολή για μεταφορά του Αφγανού -που ήταν δραπέτης από δομή φιλοξενίας στη Λάρισα- στο Τζάνειο όπου υποβλήθηκε σε εξέταση και βρέθηκε αρνητικός στον κορωνοϊό, όπως αποκάλυψε με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, συνιστώντας τη λήψη μέτρων βάσει των οδηγιών που έχουν εκδοθεί σε όλους τους αστυνομικούς.

Ωστόσο, κινήθηκε αυτεπάγγελτα η νομική διαδικασία κατά της εκπροσώπου της ΜΚΟ βάσει των άρθρων 285 και 259 του Ποινικού Κώδικα, καθώς δεν τήρησε τους κανόνες υγιεινής και όσα προβλέπονται από τις εγκυκλίους για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ