ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΘεσσαλονίκη: «Ανταρτοπόλεμος» μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ στο νέο συλλαλητήριο για τα Τέμπη

Θεσσαλονίκη: «Ανταρτοπόλεμος» μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ στο νέο συλλαλητήριο για τα Τέμπη

Νέα πορεία από διαδηλωτές με κατεύθυνση τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, μετά τα επεισόδια

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ το κέντρο της Θεσσαλονίκης άρχισε να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, καθώς ομάδες κουκουλοφόρων εκτόξευσαν μολότοφ και πέτρες προς τα ΜΑΤ, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να απαντήσουν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, όταν η πορεία των πολιτών που διαδήλωναν για το έγκλημα των Τεμπών, πέρασε έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που συνόδευαν μπλοκ αντιεξουσιαστών.

https://exchange.glomex.com/video/v-d8acgqfzw775?integrationId=40599w17mbz7o7uw

Οι ταραξίες έστησαν και οδοφράγματα, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων τόσο στην Αγίου Δημητρίου, από το ύψος της εκκλησίας μέχρι την Αγίας Σοφίας, όσο και στην οδό Εγνατίας. Αυτή την ώρα οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να καταστείλουν τα επεισόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα, εξάλλου, με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία καταστήματος εστίασης, με αστυνομικούς να προχωρούν σε προσαγωγές υπόπτων.

Αυτή την ώρα διαδηλωτές πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία και φωνάζουν συνθήματα στην Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας.

Νεότερες πληροφορίες από το thestival.gr αναφέρουν πως, μετά τη λήξη των επεισοδίων, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οδό Εθνικής Αμύνης και ξεκίνησαν πορεία προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΘ απέσυρε τις αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή νέας έντασης, ενώ η οδός Εγνατία παραμένει κλειστή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης