Παρασκευή 18/6/2021

Η τηλεφωνική γραμμή 1135 για τον κορωνοϊό τα… έπαιξε λόγω υπερφόρτωσης

Δεν αποδείχθηκε αντάξια των προσδοκιών των πολιτών η τηλεφωνική γραμμή 1135, που άρχισε να λειτουργεί από τις 7 Μαρτίου και στην οποία μπορούν να καλούν οι ενδιαφερόμενοι για να ενημερώνονται για τον κορωνοϊό, αλλά και να ζητούν πληροφορίες σε περίπτωση που θεωρήσουν ότι αποτελούν ύποπτο κρούσμα.

Πιθανότατα λόγω υπερφόρτωσης, το τηλεφωνικό κέντρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας τέθηκε εκτός λειτουργίας για κάποιες ώρες το μεσημέρι της Παρασκευής, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες που τηλεφωνούσαν να μην μπορούν να πιάσουν γραμμή. Η είδηση ότι «έπεσε» το 1135 έρχεται την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς και οι προβλέψεις των επιστημόνων είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, κάνοντας λόγο για έναν «δύσκολο» Απρίλιο που βρίσκεται προ των πυλών!

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Γιατί θα Πρέπει να Δράσουμε ΤΩΡΑ

Αυτός είναι και ο λόγος που η προσωρινή απενεργοποίηση της τηλεφωνικής γραμμής του ΕΟΔΥ έχει προκαλέσει διάχυτη ανησυχία και προβληματισμό. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η γραμμή υπολειτουργούσε και το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα όσοι τηλεφωνούσαν να περιμένουν πολλή ώρα στην αναμονή. Σημειώνεται ότι στο 1135 οι πολίτες μπορούν, επίσης, να ενημερώνονται για τα νοσοκομεία αναφοράς που λειτουργούν για την περίθαλψη ασθενών με κορωνοϊό, καθώς και να λαμβάνουν αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο που μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες να κολλήσουν τον επικίνδυνο ιό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ