Το κράτος «έδρασε» και τώρα είναι η σειρά μας! Πως θα κρατήσουμε τον κορωνοϊό έξω από το σπίτι μας  

Must Read

Η Κυβέρνηση κινήθηκε ταχύτατα αυτή τη φορά και  πήρε μέτρα για να μειώσει την ταχύτητα της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Έκλεισε σύνορα και περιόρισε τις κινήσεις σε καταστήματα, έδωσε οδηγίες προστασίας, αλλά όλα αυτά δεν θα έχουν κανένα νόημα αν εμείς οι ίδιοι δεν προστατέψουμε τον εαυτό μας.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κορωνοϊός δεν είναι αστείο. Οι Ιταλοί άργησαν να πάρουν μέτρα και όταν τα πήραν οι πολίτες τα αψήφησαν. Όταν συνειδητοποίησαν τον κίνδυνο κλείστηκαν στα σπίτια τους, αλλά ήταν ήδη αργά για πολλούς από τους δικούς τους ανθρώπους που χάθηκαν και χάνονται καθημερινά.

«Μένουμε σπίτι». Αυτές οι δυο λέξεις πρέπει να μπουν για τα καλά στο μυαλό μας. Είδαμε χθες και προχθές που υπήρχε καλοκαιρία χιλιάδες Έλληνες να εξορμούν στις παραλίες αγνοώντας τις συμβουλές. Είδαμε πολλούς πιστούς να συνωστίζονται στις εκκλησίες, αν και ο αρχιεπίσκοπος συνέστησε σε όσους ανησυχούν να προστατευτούν.

Εμείς όμως δεν ακούμε κανέναν. Βολτάρουμε παντού σαν να μην τρέχει τίποτε… Περιθώρια δεν υπάρχουν. Αν δεν προσέξουμε δεν θα έχουμε ούτε εμάς, ούτε τους οικείους μας. Δεν κινδυνολογούμε…

Τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση θα φανούν σε λίγες βδομάδες…  Μέχρι τότε πρέπει να μείνουμε καλά. Και θα μείνουμε εφόσον προστατευθούμε. Εφόσον κλείσουμε τον κορωνοϊό, έξω από την πόρτα μας.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα προστασίας που πήρε η κυβέρνηση

Κλείνουν τα σύνορα με Αλβανία, Σκόπια και περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες οι συναλλαγές με την Ιταλία, ενώ διακόπτονται οι αεροπορικές πτήσεις προς Ισπανία.

Η κυβέρνηση, εντείνει τα προληπτικά μέτρα προκειμένου να περιορίσει δραστικά την εξάπλωση του κορωνοϊού και να εμποδίσει την εισαγωγή του από όμορες ή επικίνδυνες χώρες χωρίς να προκληθεί πανικός. Σε νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε χθες, αποφασίστηκε:

  • Η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Σκόπια, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.
  • Η διακοπή της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία.
  • Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.
  • Η διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με Ισπανία
  • Η επιβολή επιπλέον των υπόλοιπων νομικών συνεπειών, προστίμου 5000 ευρώ σε όσους δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβιάζουν τα μέτρα που ανακοινώνονται.
  • Η προμήθεια μασκών σε συνεννόηση  με ξένες πρεσβείες από χώρες που έχουν απόθεμα.

Ακόμα, σύμφωνα με την ενημέρωση, ύστερα από εντατική προετοιμασία μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορωνοϊό.

Επίσης προστίθενται 70 άτομα για τη λειτουργία του αριθμού 1135 τα οποία, αφού ενημερωθούν, θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών. «Απαγορευτικό» βγήκε επίσης για οργανωμένες παραλίες και χιονοδρομικά.

Μένουν ανοιχτά (ενδεικτικά): σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, λαϊκές αγορές, φούρνοι και ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα, Φαρμακεία, Τράπεζες (με ειδικές οδηγίες για άδεια παρουσίας έως 5 άτομα σε κάθε κατάστημα / γκισέ με μέτρα προστασίας, δυνατότητα επιμήκυνσης ωραρίου και καταβολή συντάξεων σε περισσότερες ημέρες / λειτουργίες δανείων σε απογευματινές ώρες και σύσταση για διαδικτυακές συναλλαγές), Ιατρεία, οδοντιατρεία.

Οσο για τα σούπερ μάρκετ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, συνέστησε «να είναι μέχρι 5 άτομα στην ουρά και αποστάσεις ασφαλείας στα 2 μέτρα». Την ίδια στιγμή, έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς απηύθυνε και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Δείτε επίσης: Όλη η Ελλάδα υποκλίθηκε και χειροκρότησε γιατρούς και νοσηλευτές για την μάχη που δίνουν με τον COVID-19 (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This