Γιατροί Πάτρας: «Ζούμε μέσα στη φωτιά τούτη τη στιγμή – Το ωράριό μας έχει καταργηθεί»

Must Read

Για τις «μάχες» που δίνουν μέρα και νύχτα στο «μέτωπο» του κορωνοϊού μίλησαν γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Όπως λέει στο ΑΠΕ ο καθηγητής Παθολογίας και λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος είναι επικεφαλής της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται στο εν λόγω νοσοκομείο, υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται καθημερινά, η οποία ξεκινά το πρωί με τη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων ατόμων και συνεχίζεται το μεσημέρι, οπότε υπάρχει αναφορά για τα προβλήματα που προέκυψαν.

Ο κ. Γώγος τονίζει ότι «υπάρχει μια ενορχήστρωση διάφορων ενεργειών, που έχουν σκοπό όχι μόνο την αντιμετώπιση των ασθενών, αλλά και την ενίσχυση του προσωπικού, διότι βιώνει δύσκολες καταστάσεις και συνθήκες με βάρδιες, εξοπλισμένο με στολές, μάσκες, γυαλιά και γάντια».

Δεν κρύβει το γεγονός ότι, το προσωπικό βρίσκεται συνεχώς σε μία ένταση, «αφού πρέπει να προσέχουν και αυτό κουράζει λίγο τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά». Ωστόσο, σημειώνει ότι, τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός του προσωπικού έχει αυξηθεί, καθώς έχουν έλθει καινούργια άτομα και έχουν επιστρέψει όσοι είχαν μπει σε καραντίνα τον προηγούμενο καιρό, οι οποίοι ήταν, τελικά, αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Πάντα υπάρχει ανησυχία σε κάτι πρωτόγνωρο

Στην ερώτηση εάν υπάρχει ανησυχία στους ασθενείς που νοσούν από τον κορωνοϊό και νοσηλεύονται, ο καθηγητής απαντά ότι «πάντα υπάρχει ανησυχία σε κάτι που είναι πρωτόγνωρο, αλλά καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια και, μπορώ να πω, ότι σιγά-σιγά φεύγει αυτή η ανησυχία».

Από την πλευρά του, ο παθολόγος που υπηρετεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, Δημήτρης Ζιαζιάς, μιλά για τη διαχείριση των περιστατικών που έρχονται στα νοσοκομεία, λέγοντας ότι γίνονται σε δύο κατευθύνσεις.

«Πρώτον, γίνεται προσπάθεια διαχείρισης των ασθενών και των περιστατικών που δεν είναι ύποπτα ούτε επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι όσοι δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν και να πάρουν κάποια θεραπεία και αγωγή να πάνε όσο δυνατόν γρηγορότερα σπίτι τους, για τη δική τους προστασία. Η δεύτερη κατεύθυνση είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων και των κρουσμάτων που είναι επιβεβαιωμένη η λοίμωξη από τον κορωνοϊό και η αντιμετώπιση όσων ασθενών νοσηλεύονται», εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν υπηρεσίες ζητά από τις επιχειρήσεις συνδρομητικών υπηρεσιών ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης!

Ο κ. Ζιαζιάς επισημαίνει ότι οι γιατροί καταβάλλουν μια συνεχή προσπάθεια να βοηθήσουν ακόμα και πέραν του ωραρίου τους, το οποίο πλέον έχει καταργηθεί.
Τόσο ο κ. Ζιαζιάς όσο και οι Γρηγόρης Ευαγγελάτος και Απόστολος Αθανασόπουλος, πρόεδρος και γραμματέας του Δ.Σ. των εργαζομένων αντίστοιχα, θέτουν ζητήματα ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό, ζητώντας από την Πολιτεία να δώσει άμεσα λύσεις.

Σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν γιατροί και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο της Πάτρας, ο Απόστολος Αθανασόπουλος λέει ότι «ζούμε μέσα στη φωτιά τούτη τη στιγμή και προσπαθούμε το καλύτερο για τους υπολοίπους», ενώ ο Γρηγόρης Ευαγγελάτος σημειώνει ότι πρέπει να «αναλάβουν και τα περιφερειακά νοσοκομεία, ώστε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο να επικεντρωθεί στον ρόλο του, ως νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This