Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Προσοχή στα πλυντήρια – Σε ποιες θερμοκρασίες «σκοτώνεται» ο κορωνοϊός – Δεν αρκεί το σύντομο πρόγραμμα

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Στον πανικό εξάπλωσης του κορωνοϊού, όλοι φροντίζουμε για την αποτελεσματική και συχνή απολύμανση των χεριών μας, ενώ αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.

Οι επιστήμονες της ιατρικής κοινότητας υπενθυμίζουν ότι δεν αρκεί μόνο η προσωπική υγιεινή αλλά και η απολύμανση του προσωπικού μας χώρου και ενδυμάτων και πετσετών.

Ο ιός βρίσκει εύκολα καταφύγιο σε ρούχα και πετσέτες, κάτι που απαιτεί σχολαστικό πλύσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες.  Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το πλύσιμο στους 30 βαθμούς και το γνωστό σε όλους μας «σύντομο πρόγραμμα» δεν αρκούν για να απολυμάνουν τα  υφάσματα από τον κορωνοϊό.

Επιλέξτε υψηλές θερμοκρασίες

Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία που πλένεται τα ρούχα σας, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να ξεφορτωθείτε τον κορωνοϊό. Η συνηθισμένη θερμοκρασία του σώματός κυμαίνεται στους 37 ° C, κάτι που αποδεικνύει ότι ιδανικές θερμοκρασίες είναι πάνω από 60 ° C, σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα του πλυντηρίου.

Σιδερώστε τα πάντα

Οι υψηλές θερμοκρασίες και μπορούν να σταματήσουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, κάτι που σημαίνει ότι το στεγνωτήριο αλλά και το σιδέρωμα των ρούχων ενισχύουν την ασφάλεια.

Καθαρίστε το πλυντήριο

Τα πλυντήρια χρειάζονται κι αυτά απολύμανση, πόσο μάλλον εάν στο σπίτι υπάρχει κρούσμα. Ρίξτε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι μέσα στον κάδο του πλυντηρίου και αφήστε το να κάνει ένα πρόγραμμα πλύσης, εξίσου σε υψηλή θερμοκρασία, πάνω από 60 ° C

Να σημειώσουμε ότι δεν χρειάζεται να ρίχνετε μεγαλύτερη δοσολογία απορρυπαντικού στα πλυντήρια, αλλά μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύδι και στην πλύση των σκεπασμάτων/ σεντονιών/πετσετών. Μπορείτε να πλύνετε τα ρούχα σας μαζί με τα ρούχα των ασθενών αρκεί να επιλέγετε μόνο υψηλές θερμοκρασίες άνω των 60 ° C.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ