Προσοχή στα πλυντήρια – Σε ποιες θερμοκρασίες «σκοτώνεται» ο κορωνοϊός – Δεν αρκεί το σύντομο πρόγραμμα

Must Read

Στον πανικό εξάπλωσης του κορωνοϊού, όλοι φροντίζουμε για την αποτελεσματική και συχνή απολύμανση των χεριών μας, ενώ αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.

Οι επιστήμονες της ιατρικής κοινότητας υπενθυμίζουν ότι δεν αρκεί μόνο η προσωπική υγιεινή αλλά και η απολύμανση του προσωπικού μας χώρου και ενδυμάτων και πετσετών.

Ο ιός βρίσκει εύκολα καταφύγιο σε ρούχα και πετσέτες, κάτι που απαιτεί σχολαστικό πλύσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες.  Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το πλύσιμο στους 30 βαθμούς και το γνωστό σε όλους μας «σύντομο πρόγραμμα» δεν αρκούν για να απολυμάνουν τα  υφάσματα από τον κορωνοϊό.

Επιλέξτε υψηλές θερμοκρασίες

Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία που πλένεται τα ρούχα σας, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να ξεφορτωθείτε τον κορωνοϊό. Η συνηθισμένη θερμοκρασία του σώματός κυμαίνεται στους 37 ° C, κάτι που αποδεικνύει ότι ιδανικές θερμοκρασίες είναι πάνω από 60 ° C, σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα του πλυντηρίου.

Σιδερώστε τα πάντα

Οι υψηλές θερμοκρασίες και μπορούν να σταματήσουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, κάτι που σημαίνει ότι το στεγνωτήριο αλλά και το σιδέρωμα των ρούχων ενισχύουν την ασφάλεια.

Καθαρίστε το πλυντήριο

Τα πλυντήρια χρειάζονται κι αυτά απολύμανση, πόσο μάλλον εάν στο σπίτι υπάρχει κρούσμα. Ρίξτε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι μέσα στον κάδο του πλυντηρίου και αφήστε το να κάνει ένα πρόγραμμα πλύσης, εξίσου σε υψηλή θερμοκρασία, πάνω από 60 ° C

Να σημειώσουμε ότι δεν χρειάζεται να ρίχνετε μεγαλύτερη δοσολογία απορρυπαντικού στα πλυντήρια, αλλά μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύδι και στην πλύση των σκεπασμάτων/ σεντονιών/πετσετών. Μπορείτε να πλύνετε τα ρούχα σας μαζί με τα ρούχα των ασθενών αρκεί να επιλέγετε μόνο υψηλές θερμοκρασίες άνω των 60 ° C.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This