Τετάρτη 16/6/2021

Αντισηπτικά από… κατασχεμένη αιθυλική αλκοόλη φτιάχνει ο στρατός

Τον δρόμο για τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Στρατού παίρνουν οι κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης που βρίσκονται στα τελωνεία της χώρας, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή αντισηπτικών που θα διατεθούν στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και τις υγειονομικές μονάδες της χώρας. Έτσι, αντί για ποτά «μπόμπες», οι κατασχεμένες ποσότητες θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή αντισηπτικών υγρών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Έπειτα από επικοινωνία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή, η ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που έχει δημευτεί ή κατασχεθεί από την ΑΑΔΕ και διατέθηκε στο υπουργείο Υγείας με νομοθετική παρέμβαση θα μεταφερθεί άμεσα στις εγκαταστάσεις της 441 Αποθήκης Βάσης Υγειονομικού Υλικού του Στρατού.

Δείτε επίσης: Είναι πολλά τα λεφτά Frontex για να φυλάς Θερμοπύλες

Πρόκειται για ποσότητες που φτάνουν συνολικά τους 122,6 τόνους, οι οποίες έχουν κατασχεθεί από υποθέσεις λαθρεμπορίας οινοπνευματωδών ποτών και βρίσκονται στα Τελωνεία Αθηνών, Ελευσίνας, Λαυρίου, Λάρισας, Γ΄ Πειραιά, Α΄ και Γ΄ Θεσσαλονίκης.
Το πράσινο φως για την αξιοποίησή τους άναψε το Γενικό Χημείο του Κράτους, που έκανε χημική εξέταση στα δείγματα. Υπενθυμίζεται πως, βάσει της σχετικής νομοθετικής διάταξης, οι εργασίες παρασκευής αντισηπτικών ειδών από τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας απαλλάσσονται από τον αναλογούντα ΦΠΑ, με δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των δαπανών της επιχείρησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ