Παρασκευή 25/6/2021

Εισαγγελέας για το Μπουρανί που γιορτάστηκε παρά την απαγόρευση λόγω κορωνοϊού (video)

Μπορεί την Καθαρά Δευτέρα να βρισκόταν ήδη σε ισχύ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που απαγόρευσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, όλοι θυμόμαστε βέβαια ότι πολλοί καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους παρά τα έκτακτα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ανάμεσα σε αυτούς και κάτοικοι της Λάρισας που γιόρτασαν παρά την απαγόρευση, το γνωστό Μπουρανί!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κληθούν πέντε μέλη του Συλλόγου Γαϊτανάκι-Μπουρανί στο Πταισματοδικείο Λάρισας, επειδή κάλεσαν πολίτες με δημόσια πρόσκληση στα κοινωνικά δίκτυα να συναθροιστούν σε ιδιωτικό αναψυκτήριο, την Καθαρά Δευτέρα 9 Μαρτίου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να εορταστεί με τραγούδια και μεταμφιέσει, το έθιμο μπουρανί, με τιμώμενο «θέμα» τον φαλλό. Στο αναψυκτήριο συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα που έφαγαν το μπουρανί, τραγούδησαν και χόρεψαν. Η δημόσια πρόσκληση προκάλεσε την παρέμβαση της αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας και τα πέντε μέλη της διοίκησης του Συλλόγου έλαβαν κλήση για να απολογηθούν την Πέμπτη 19 Μαρτίου στην Πταισματοδίκη Λάρισας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γαϊτανάκι-Μπουρανί μίλησε στο ethnos.gr: «Σεβόμενοι την απόφαση αυτή δεν κάναμε το έθιμο σε δημόσιο χώρο, αλλά σε ιδιωτικό αναψυκτήριο περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από την πλατεία. Στην πλατεία είχαν συγκεντρωθεί πολλά περισσότερα άτομα γιατί άλλος σύλλογος είχε εκεί εκδήλωση, ενώ και το βράδυ της προηγούμενης μέρας, Κυριακής της Αποκριάς, ήταν 2000 καρναβαλιστές στην πλατεία και στους δρόμους. Εμείς ήμασταν 200 άτομα σε ιδιωτικό χώρο». O ίδιος συνεχίζει δηλώνοντας ότι παρότι ο δήμος είχε απαγορεύσει τις μαζικές και εορταστικές εκδηλώσεις, υπεύθυνοι από την Δημοτική Αρχή, τους υπέδειξαν να χρησιμοποιήσουν τον συγκεκριμένο χώρο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ