Κυριακή 20/6/2021

Ο ΟΑΕΔ συμβάλει στο «Μένουμε σπίτι» και ανανεώνει αυτόματα τα δελτία ανεργίας που λήγουν από αύριο

Αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν από αύριο κάνει ο ΟΑΕΔ, σε μια προσπάθεια να κρατήσει σπίτι τους ανέργους και να αποφύγει τον συνωστισμό στα γραφεία του ΟΑΕΔ, συμβάλοντας έτσι στα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μένουμε σπίτι! Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και τη δραστική μείωση του συγχρωτισμού και συνωστισμού, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν στο χρονικό διάστημα από 18 Μαρτίου έως και 5 Απριλίου 2020, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού.

Με αυτό τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υποχρεούνται να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους κατά το παραπάνω διάστημα, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης.

Υπενθυμίζεται, πως η ανανέωση του δελτίου γίνεται είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του ΟΑΕΔ, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην διευκόλυνση των ανέργων, στον περιορισμό των μετακινήσεων και στην αποφυγή συγχρωτισμού στα ΚΕΠ».

Δείτε επίσης: Στα 400 ευρώ το έκτακτο μηνιαίο επίδομα

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ