Αγωνία για 20 Έλληνες φοιτητές του προγράμματος «Erasmus» που βρίσκονται παγιδευμένοι στην Ισπανία

Must Read

«Όμηροι» στην Ισπανία βρίσκονται 20 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν, καθώς έχουν διακοπεί όλες οι αεροπορικές πτήσεις από και προς τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.

Για τον λόγο αυτόν, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, με αίτημα τον επαναπατρισμό των φοιτητών που βρίσκονται στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος «Erasmus».

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο κ. Αλμπάνης ανέφερε ότι πρόκειται για φοιτητές διαφόρων τμημάτων από ολόκληρη την Ελλάδα, οι περισσότεροι από τους οποίους έφυγαν για το εν λόγω πρόγραμμα τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, ενώ τρεις ή τέσσερις από αυτούς έφυγαν αρχές Μαρτίου, «παρά τις έγγραφες προειδοποιήσεις από το πανεπιστήμιο και το γραφείο “Erasmus” να μην το κάνουν, γιατί, ενδεχόμενα, θα βρεθούν σε δύσκολες συνθήκες και, επίσης, ίσως και να δυσκολευτούν να επιστρέψουν», επισήμανε και πρόσθεσε: «Με δική τους ευθύνη έφυγαν, κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει σε κάποιον να πάει κάπου. Τώρα ζητάνε όλοι να επιστρέψουν, γιατί, προφανώς, τα πράγματα είναι πολύ άσχημα».

Διαβάστε επίσης: Τέρμα στα… πηγαδάκια – Απαγόρευση συναθροίσεων πάνω από 10 άτομα ανακοινώνει η Κυβέρνηση (video)

Όσον αφορά, εξάλλου, στα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο πρύτανης τόνισε: «Τα προβλήματά μας είναι ότι το πανεπιστημιακό νοσοκομείο βρίσκεται δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη. Προσπαθούμε να στήσουμε το εργαστήριο για να γίνεται διάγνωση δειγμάτων και στα Γιάννενα και να κερδίζεται χρόνος. Μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να έχουμε μόνο δυο κρούσματα στην Ήπειρο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This