Παρασκευή 18/6/2021

Αγωνία για 20 Έλληνες φοιτητές του προγράμματος «Erasmus» που βρίσκονται παγιδευμένοι στην Ισπανία

«Όμηροι» στην Ισπανία βρίσκονται 20 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν, καθώς έχουν διακοπεί όλες οι αεροπορικές πτήσεις από και προς τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.

Για τον λόγο αυτόν, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, με αίτημα τον επαναπατρισμό των φοιτητών που βρίσκονται στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος «Erasmus».

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο κ. Αλμπάνης ανέφερε ότι πρόκειται για φοιτητές διαφόρων τμημάτων από ολόκληρη την Ελλάδα, οι περισσότεροι από τους οποίους έφυγαν για το εν λόγω πρόγραμμα τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, ενώ τρεις ή τέσσερις από αυτούς έφυγαν αρχές Μαρτίου, «παρά τις έγγραφες προειδοποιήσεις από το πανεπιστήμιο και το γραφείο “Erasmus” να μην το κάνουν, γιατί, ενδεχόμενα, θα βρεθούν σε δύσκολες συνθήκες και, επίσης, ίσως και να δυσκολευτούν να επιστρέψουν», επισήμανε και πρόσθεσε: «Με δική τους ευθύνη έφυγαν, κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει σε κάποιον να πάει κάπου. Τώρα ζητάνε όλοι να επιστρέψουν, γιατί, προφανώς, τα πράγματα είναι πολύ άσχημα».

Διαβάστε επίσης: Τέρμα στα… πηγαδάκια – Απαγόρευση συναθροίσεων πάνω από 10 άτομα ανακοινώνει η Κυβέρνηση (video)

Όσον αφορά, εξάλλου, στα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο πρύτανης τόνισε: «Τα προβλήματά μας είναι ότι το πανεπιστημιακό νοσοκομείο βρίσκεται δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη. Προσπαθούμε να στήσουμε το εργαστήριο για να γίνεται διάγνωση δειγμάτων και στα Γιάννενα και να κερδίζεται χρόνος. Μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να έχουμε μόνο δυο κρούσματα στην Ήπειρο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ