ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Είμαστε «γυμνοί» μπροστά στον κορωνοϊό!

Must Read

Αφού άλλωστε το πήραμε απόφαση ότι μας έκλεισαν στο σπίτι, έχει ενδιαφέρον να σας αναλύσω την γύμνια του κράτους, που βγήκε στο προσκήνιο και στο μεγαλείο της, ως λογικό αποτέλεσμα των ανύπαρκτων κοινωνικών υποδομών μας.

  • Από τον Νίκο Κιτσάκο
    Δικηγόρος/Διεθνολόγος
    Νομική Αθηνών/ΜΑs University of Geneva

Για κάθε προηγμένο κράτος οι δύο βασικοί πυλώνες κοινωνικής ισορροπίας είναι η εκπαίδευση και η υγεία.

Η εκπαίδευση, γιατί από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια πλάθονται οι χαρακτήρες των νέων και δημιουργείται και η ανάλογη κοινωνική μόρφωση που καθρεφτίζεται μετά στην καθημερινότητα των πολιτών.

Η υγεία, γιατί είναι το υπέρτατο αγαθό και ο κάθε πολίτης θα πρέπει στη δύσκολη στιγμή του, έχει δεν έχει λεφτά, να μπορεί να απολαύσει από το κράτος του νοσοκομειακές και φαρμακευτικές υπηρεσίες.

Τι από αυτά τα δύο λειτουργεί στην χώρα μας;

Θυμάμαι από μικρός να ακούω για το κράτος μας τρία πράγματα

1. ότι το κράτος είναι οίκος ανοχής,

2. ότι αν δεν πας φροντιστήριο δεν θα μπεις στο πανεπιστήμιο και

3. ότι αν δεν τα σκάσεις στο γιατρό «φακελάκι», θα σε βάλουν σε ράντζο στις τουαλέτες.

Δείτε επίσης: Νίκος Κιτσάκος – «ΚΡΑΧ»… Βρισκόμαστε μπροστά στην οικονομική επανεκκίνηση του πλανήτη

Τι δεν ισχύει από αυτά τα τρία;

Δυστυχώς ισχύουν και τα τρία και το βλέπουμε τώρα μπροστά μας να αποκαλύπτεται με την αδυναμία του κράτους να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό (σύστημα υγείας) και με τις ορισμένες φορές χαζές αντιδράσεις των πολιτών (σύστημα κοινωνικής εκπαίδευσης).

Παρότι στην χώρα μας η δημοκρατία λειτουργεί άψογα και έχουμε ψηφίσει και δοκιμάσει τους πάντες, η πρόοδος στους κοινωνικούς φορείς είναι μηδενική.

Παρότι έχουμε αλλάξει τα τελευταία 46 χρόνια 12 πρωθυπουργούς (ούτε στις τριτοκοσμικές χώρες δεν αλλάζουν τόσους πολλούς), ποιος άφησε πίσω του κάτι.

Παρότι η Ευρώπη μας έδωσε δισ. Ευρώ για επενδύσεις στις υποδομές, τα λεφτά πήγαν μόνο σε μίζες, σε κάποιες τσέπες και σε προεκλογικούς αγώνες κομμάτων.

Εξακολουθούμε ακόμα να βλέπουμε εικόνες με ράντζα στα νοσοκομεία, κανένας γιατρός δεν επιθυμεί να δουλέψει στο δημόσιο, τα κτήρια των νοσοκομείων είναι ετοιμόρροπα και χολεριασμένα, ενώ πεθαίνουν οι ασθενείς στα χειρουργεία από μικρόβια λόγω έλλειψης επαρκούς απολύμανσης.

Εξακολουθούν στα σχολεία μας να γίνονται καταλήψεις, τα κτήρια είναι χωρίς θέρμανση, με σπασμένα θρανία και πόρτες, ενώ τα πανεπιστήμια είναι αποθήκες πυρομαχικών για τους μπαχαλάκηδες και καταστήματα πώλησης ναρκωτικών.

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανείς που διαφωνεί στην ως άνω περιγραφή των κοινωνικών μας υποδομών.

Δεν φταίει λοιπόν ο λαός, φταίνε αποκλειστικά οι πολιτικοί μας ηγέτες ανεξαρτήτως απόχρωσης.

Ο λαός τα δοκίμασε όλα, αλλά δυστυχώς η καρέκλα του πρωθυπουργού και των υπουργών στην χώρα μας δεν έχει κορωνοϊό αλλά ανευθυνοϊό!

Μόλις έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μία υγειονομική κρίση, αποκαλύφθηκε η γύμνια μας, παρά το γεγονός ότι στην χώρα μας το πρόβλημα είναι περιορισμένο.

Το σύστημα υγείας αποκαλύφθηκε ανύπαρκτο όχι απλώς ανεπαρκές, όποιος δεν πεθαίνει από τον κορωνοϊό δεν τον δέχονται στα νοσοκομεία γιατί απλούστατα δεν μπορούν να τον εξυπηρετήσουν.

Κάποιοι εξυπνάκηδες άνοιξαν τις καφετέριες από μόνοι τους, γιατί η κοινωνική τους παιδεία είναι η «μαγκιά».

Φοβάμαι ότι δεν θα μας γίνει μάθημα η κρίση αυτή, θα ξεχαστεί γρήγορα και δεν θα διορθωθεί τίποτα.

Το χάσαμε το τρένο!

Μόνο ο καθένας μας ατομικά μπορεί να δει την πραγματικότητα και τουλάχιστον να αφήσουμε πίσω τον παρτακισμό που μας διακρίνει και να το γυρίσουμε στην συλλογικότητα.

Η Ελλαδάρα μας είναι πανέμορφη και δεν πεθαίνει ποτέ!

Θα φύγει και ο κορωνοϊός και ξανά προς τη δόξα θα τραβά!

Φωτό: Jon Tyson

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This