«Κλειδωμένοι» πιστοί και ιερέας – Τελέστηκε κανονικά η κυριακάτικη λειτουργία στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης (video)

Must Read

Ο ιερέας του προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη, Στυλιανός Καρπαθίου, όπως φαίνεται αδιαφορεί για την απόφαση της κυβέρνησης που αναστέλλει τις λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, ως έκτακτο μέτρο για την πανδημία.

Σύμφωνα με Ilioupolinews.gr, στο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία, ο ιερέας, ο ψάλτης και οι πιστοί, εισέβαλαν στον χώρο που είναι σφραγισμένος από τον Δήμο, από ανοιχτά σημεία του φράχτη, για να τελέσουν την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.

Μετά από καταγγελία κατοίκων, έσπευσαν στο σημείο οι αστυνομικές αρχές, ο αντιδήμαρχος, όπως και δημοσιογραφικά συνεργεία. Ο αντιδήμαρχος άνοιξε την κεντρική είσοδο που είναι σφραγισμένη, για να ανέβει το περιπολικό, παρ’όλα αυτά, πιστοί, ιερέας και ψάλτης, έμειναν κλειδωμένοι μέσα στο ναό.

Το newsbreak.gr, έσπευσε στο σημείο και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον ιερέα, όμως η είσοδος στον κύριο χώρο του εκκλησίας, όπου βρίσκεται μέσα το ιστορικό παρεκκλήσι, ήταν κλειδωμένη. Το newsbreak.gr, μίλησε με τον καταγγέλλοντα που ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, αλλά και με κατοίκους τη περιοχής:

«Την στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να μας προστατεύσει, κλείνοντας επιχειρήσεις και λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα προειδοποιεί να κρατάμε αποστάσεις, και πάνω στην εκκλησία βρίσκονταν δεκαπέντε άτομα σήμερα και 20 εχθές. Εδώ είναι ένα παρεκκλήσι στο οποίο έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο θέμα παρανομίας. Ο ιερέας προσπαθεί να κατεδαφίσει το παλαιό ιστορικό εκκλησάκι των 40 τ.μ., και να χτίσει έναν μεγαλύτερο ναό, με τον Δήμο όμως να του απαγορεύει την αυθαιρεσία. Ο ιερέας πριν λίγες ημέρες διαμήνυε ότι οι εκκλησίες πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν και να κοινωνούν. Πιστός σε ότι διαμήνυε και αδιαφορώντας για τους πάντες και τα πάντα, κάνει λειτουργίες κανονικά, κάθε μέρα.’Ήρθαμε εδώ το πρωί μια ομάδα ατόμων, διαπιστώσαμε τι γίνεται, καλέσαμε την αστυνομία και ήρθε και ο αντιδήμαρχος. Η αστυνομία ανέβηκε επάνω, χτυπούσαν την πόρτα, δεν τους άνοιξαν και έμειναν κλειδωμένοι μέσα. Όταν μετά από 1,5 ώρα έφυγε το περιπολικό, κατέβηκαν οι πιστοί, όμως ο παππάς και ο ψάλτης έμειναν κλειδωμένοι μέσα. Είναι τραγικό αυτό που γίνεται».

Πιστή της ενορίας που βρισκόταν στο σημείο κατά την διάρκεια της συνέντευξης, διαμαρτυρόταν ότι ο ιερέας ορθά πράττει που πραγματοποιεί την λειτουργία με τους πιστούς και ότι είναι «για την βοήθειά μας, καθώς ο ιός δεν κολλάει από την θεία κοινωνία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This