Τετάρτη 23/6/2021

Νέες απαγορεύσεις πτήσεων: Έκλεισαν τα εναέρια σύνορα με Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία!

Σταμάτησαν από τα μεσάνυχτα όλες οι επιβατικές πτήσεις από και προς τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μάλιστα, με βάσει πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τις επόμενες ώρες αναμένεται η έκδοση σχετικής NOTAM (Notice to Airmen – Ειδοποίηση προς Αεροπόρους), η οποία θα προβλέπει την απαγόρευση των πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία.

Η απαγόρευση ξεκίνησε να ισχύει από τις 6 το πρωί της 23/03, έως και τις 15.00 της 15/04 και, όσον αφορά στην Τουρκία, αποφασίσθηκε ο προσωρινός περιορισμός εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με τη χώρα αυτή, καθώς και η απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική Επικράτεια από την Τουρκία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια.

Η απόφαση αφορά το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 15.4.2020 και ώρα 15:00, σύμφωνα με την από 22.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Από την συγκεκριμένη απαγόρευση εξαιρούνται:

  • Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα
  • Η διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων
  • Η μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία

Δείτε εδώ την υπουργική απόφαση, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Υπενθυμίζουμε πως από τις 9 Μαρτίου ίσχυε (προσωρινή) αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βόρεια Ιταλία, με την αναστολή πτήσεων να αφορά όλα τα ελληνικά αεροδρόμια και όλες τις αεροπορικές εταιρίες, ενώ από το βράδυ της 14ης του μήνα η διακοπή επεκτάθηκε και αφορούσε, πλέον, όλες τις πτήσεις από και προς τη γείτονα χώρα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ