Νέες απαγορεύσεις πτήσεων: Έκλεισαν τα εναέρια σύνορα με Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία!

Must Read

Σταμάτησαν από τα μεσάνυχτα όλες οι επιβατικές πτήσεις από και προς τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μάλιστα, με βάσει πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τις επόμενες ώρες αναμένεται η έκδοση σχετικής NOTAM (Notice to Airmen – Ειδοποίηση προς Αεροπόρους), η οποία θα προβλέπει την απαγόρευση των πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία.

Η απαγόρευση ξεκίνησε να ισχύει από τις 6 το πρωί της 23/03, έως και τις 15.00 της 15/04 και, όσον αφορά στην Τουρκία, αποφασίσθηκε ο προσωρινός περιορισμός εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με τη χώρα αυτή, καθώς και η απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική Επικράτεια από την Τουρκία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια.

Η απόφαση αφορά το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 15.4.2020 και ώρα 15:00, σύμφωνα με την από 22.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Από την συγκεκριμένη απαγόρευση εξαιρούνται:

  • Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα
  • Η διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων
  • Η μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία

Δείτε εδώ την υπουργική απόφαση, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Υπενθυμίζουμε πως από τις 9 Μαρτίου ίσχυε (προσωρινή) αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βόρεια Ιταλία, με την αναστολή πτήσεων να αφορά όλα τα ελληνικά αεροδρόμια και όλες τις αεροπορικές εταιρίες, ενώ από το βράδυ της 14ης του μήνα η διακοπή επεκτάθηκε και αφορούσε, πλέον, όλες τις πτήσεις από και προς τη γείτονα χώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This