Πέμπτη 24/6/2021

«Χτύπημα» για τους άστεγους, η αναστολή κυκλοφορίας του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»

Νέο χτύπημα στους αστέγους με την αναστολή κυκλοφορίας του περιοδικού «Σχεδία», καθώς ήταν το μοναδικό μέσο, που τους εξασφάλιζε ένα πενιχρό
μεροκάματο.

Μπορεί το σλόγκαν των τελευταίων ημερών να είναι το «Μένουμε σπίτι», ωστόσο κάποιοι άνθρωποι, ταλαιπωρημένοι από τις αναποδιές της ζωής, στη συντριπτική τους πλειονότητα ηλικιωμένοι, στέκονταν, έως πριν από λίγα 24ωρα, όρθιοι σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, προσπαθώντας να βγάλουν ένα πενιχρό μεροκάματο, που θα τους εξασφαλίσει τα απολύτως απαραίτητα.

Ο λόγος για τους πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», το οποίο δεν γλίτωσε από τη λαίλαπα του κορωνοϊού και προχωρά σε αναστολή κυκλοφορίας. Πρόκειται για ανθρώπους που, για διαφορετικούς λόγους καθένας, ήρθαν αντιμέτωποι με την έλλειψη στέγης, αλλά βρήκαν μέσω της «Σχεδίας» ένα αποκούμπι, που τους εξασφάλιζε μια αξιοπρεπή ζωή.

Η ομάδα του περιοδικού ανακοίνωσε την αναστολή του πριν από λίγες ημέρες στο facebook, απευθύνοντας, παράλληλα, έκκληση σε όσους επιθυμούν να γίνουν συνδρομητές της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού, ώστε οι πωλητές να εξασφαλίζουν το ζωτικής σημασίας για εκείνους εισόδημα.

«Είναι μια υπεύθυνη μα, συνάμα, πάρα πολύ δύσκολη απόφαση. Ήταν δύσκολο να λες στους ανθρώπους “δεν μπορείτε να πουλάτε Σχεδία για λίγες μέρες”, ήταν αβάσταχτα λυπηρό να ακούς σχεδόν από όλους, ανθρώπους ευγενικούς, αξιοπρεπέστατους, μαχητές, να απαντούν “μα, έχω μεγάλη ανάγκη”, “μα, αν δεν πουλάω Σχεδία θα πεθάνω της πείνας”. Νιώσαμε, για ακόμη μία φορά, ότι σηκώνουμε ένα βάρος που δεν μας αναλογεί. Πώς θα προστατεύσουμε τον κ. Στάθη, την κυρία Δήμητρα, τον κ. Παναγιώτη, που έχουν πατήσει για τα καλά τα 70;», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του κ. Παναγιώτη, που ζει σε έναν ξενώνα για αστέγους στην περιοχή του Καρέα και, παρά τα 71 του χρόνια, πουλά καθημερινά το περιοδικό. Όπως λέει, είναι αρκετά δύσκολο σε αυτή την ηλικία να στέκεται όρθιος για ώρες, ωστόσο παραδέχεται ότι μέσα από όλο αυτό κατάφερε να βρει τη χαμένη του αξιοπρέπεια και να επιβιώνει, χωρίς να επιβαρύνει τους γύρω του.

Πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και το ποσό της συνδρομής θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.shediart.gr ή στο τηλέφωνο 213-0231220.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ