Τετάρτη 23/6/2021

Διευκρινήσεις για την κυκλοφορία εργαζομένων και πολιτών εν μέσω απαγόρευσης λόγω του κορωνοϊού

Διευκρινίσεις για την κυκλοφορία των εργαζομένων και των πολιτών έδωσε στην συνέντευξή του ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα:
• Οι δημοσιογράφοι και γενικότερα όσοι εργάζονται στα ΜΜΕ θα πρέπει στην βεβαίωση του εργοδότη να αναφέρουν αντί των ωρών, το είδος ρεπορτάζ που καλύπτουν.
• Όσον αφορά την κίνηση των φορτηγών τροφοδοσίας σε όλη την Ελλάδα, απαιτείται εκτός από την βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή δελτίο κίνησης.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: 71 νέα κρούσματα και συνολικά 695! Έρχονται 2.145 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού το επόμενο 10ημερο (video)

• Για την κίνηση των mini bus και ιδιωτικών λεωφορείων απαιτείται η βεβαίωση εργοδότη και το σχετικό δελτίο κίνησης. Επιπλέον πρέπει να χρησιμοποιείται το 50% των καθισμάτων.
• Τα κούριερ και οι διανομείς χρειάζονται βεβαίωση του εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους
• Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ως αυτοαπασχολούμενοι αλλά και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να φέρουν βεβαίωση τύπου Α υπογεγραμμένη από τους ίδιους με συμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ