Τετάρτη 23/6/2021

Κορωνοϊος: Τι θα ακολουθήσει μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας εάν τα πράγματα «στραβώσουν»;

Τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση θέλουμε να πιστεύουμε πως θα αποδώσουν και θα σταματήσουν την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι επόμενες εβδομάδες κρίνονται αρκετά κρίσιμες για την πορεία της διασποράς του ιού και όλο το Κυβερνητικό επιτελείο παρακολουθεί στενά.

Ας αναλύσουμε τις συνθήκες:

Αυτό που ζούμε τώρα είναι η ελαφριά εκδοχή απαγόρευσης μετακίνησης πολιτών!

Δυστυχώς, το επόμενο στάδιο και έσχατο είναι η απόλυτη απαγόρευση, η οποία περιλαμβάνει:

  • διακοπή συναλλαγών του κοινού με δημόσιες υπηρεσίες
  • αναβολή προθεσμιών
  • ελεγχόμενη παροχή καυσίμων
  • ελεγχόμενο άνοιγμα των σουπερμάρκετ
  • ελεγχόμενη μετακίνηση προς εργασία.

Αυτό μας πληροφορούν κυβερνητικά στελέχη, τα οποία απεύχονται να τεθεί σε εφαρμογή αυτό το τελικό σχέδιο και στάδιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού εξαιτίας της επικίνδυνης επιπολαιότητας πολιτών.

Όλα εξαρτώνται και πάλι από το πώς θα διαχειριστούν οι πολίτες αυτό το μέτρο, το οποίο, ακόμα, δεν έχει απαγορεύσει όλες τις δραστηριότητες.

Το τελικό σχέδιο ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας περιλαμβάνει ακόμη και την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων, για την τήρησή της, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται αναγκαία.

Η χρησιμοποίησή ακραίων μέτρων, επαναλαμβάνουμε, εξαρτάται από την εξάπλωση του κορωνοϊού και την στάση των πολιτών.

Προς το παρόν:

  • Πάρκα, μαρίνες, παιδικές χαρές, άλση, μαζικοί χώροι άθλησης, εθνικές οδοί, διόδια θα βρίσκονται σε καθεστώς έντονης αστυνομικής επιτήρησης για τον εντοπισμό των παραβατών των απαγορεύσεων μετακίνησης που τέθηκαν σε ισχύ.
  • Πέρα από την σταδιακή αύξηση των περιπολιών της αστυνομίας με την μόνιμη μετάδοση του ηχογραφημένου μηνύματος σε 10 γλώσσες, επιστρατεύεται και η εναέρια επιτήρηση με την χρήση DRONES και των ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό μαζικής κίνησης πολιτών και οχημάτων.
  • Στα διόδια θα στηθούν αστυνομικά μπλόκα, όπως επίσης σε περιφερειακούς-κεντρικούς δρόμους και βασικούς εθνικούς οδικούς άξονες όπου οι οδηγοί θα υποχρεώνονται σε… αναστροφή, επιστροφή στους τόπους κατοικίας του μετά την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από τις σχετικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
  • Ο ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει αυστηρούς αστυνομικούς ελέγχους, άμεσες επιβολές του προστίμου των 150 ευρώ, που θα καταχωρείται στην εφορία και θα καταβάλλεται μέσω της φορολογικής δήλωσης.
  • Σημειώνεται πως αν παραβιάζονται σοβαρότερες ποινικές διατάξεις προβλέπονται συλλήψεις και αυτόφωρη διαδικασία.

Για τους παραπάνω λόγους #μένουμε_σπιτι και περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ, πάντα με την άδεια μετακίνησης Τύπου Α & Β.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ