Τρίτη 15/6/2021

Αστυνομικοί υπάλληλοι Αν. Αιγαίου: «Μεταφέρουμε πρόσφυγες και δεν τηρείται κανένας κανόνας υγιεινής και ασφάλειας»

Στα κάγκελα οι αστυνομικοί υπάλληλοι του Ανατολικού Αιγαίου μια και όπως αναφέρουν σε επιστολή που έστειλαν στους υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ στις μεταγωγές που πραγματοποιήθηκαν από τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προς την ηπειρωτική χώρα στις 20 και 21 Μαρτίου, δεν τηρήθηκε κανένας κανόνας υγιεινής και ασφάλειας!

Επίσης απειλούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που οι αστυνομικοί που κάνουν μεταγωγές προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα νοσήσουν από κορωνοϊό.

Τέλος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου διότι οι προσφυγικές ροές δεν σταμάτησαν και ζητούν την άμεση εξεύρεση χώρων για την απομόνωσή τους, ώστε να μην καταστούν υγειονομική βόμβα.

Στην επιστολή τους, αναφέρουν τα εξής:

«Μετά τις μεταγωγές που πραγματοποιήθηκαν από τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προς την ηπειρωτική χώρα στις 20 και 21 Μαρτίου, στις οποίες και ως προς το μέσο που επιλέχθηκε αλλά και με τον τρόπο που εκτελέστηκαν δεν τηρήθηκε κανένας κανόνας υγιεινής και ασφάλειας.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι συνάδελφοι μας που τους συνόδευσαν κατά την επιστροφή τους θα ακολουθήσουν το πρωτόκολλο για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού και θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες με δεδομένο ότι ήρθαν σε πολύωρη επαφή με μετανάστες που δεν είχαν καν ελεγχθεί για την κατάσταση της υγείας τους.
Ας ελπίσουμε να μην έχει μεταδοθεί σε αυτούς καμία ασθένεια γιατί σε διαφορετική περίπτωση όπως σας ενημερώσαμε και με το εξώδικο μας την λύση θα δώσει η δικαιοσύνη.
Κλείνοντας θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι μπορεί να μεταφέρθηκαν οι μετανάστες από τα νησιά, αλλά οι ροές δεν σταμάτησαν.
Θα πρέπει λοιπόν έγκαιρα να βρεθούν οι χώροι που θα φιλοξενούνται και θα απομονώνονται οι νεοεισερχόμενοι σε κάθε νησί εισόδου για να μην δημιουργηθεί μια υγειονομική βόμβα η οποία θα τινάξει στον αέρα όλο τον προγραμματισμό της χώρας μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ