Στα όριά του και το Νοσοκομείο Καστοριάς μετά τα νέα κρούσματα στο προσωπικό! Τι λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων

Must Read

Μάχη μέχρις εσχάτων δίνουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καστοριάς, για να το κρατήσουν λειτουργικό, έπειτα από τις σοβαρές απώλειες που μετρά στο προσωπικό, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα 11 εργαζόμενοι του νοσοκομείου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, κάτι που ωθεί στα όρια των αντοχών του το σύστημα λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, Χρήστο Κουσουρή, από τα 350 άτομα του προσωπικού έχουν ελεγχθεί τα 120 (ούτε τα μισά, δηλαδή) και έχουν ήδη εντοπιστεί 11 κρούσματα. «Ο αριθμός όσων έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό είναι πολύ μεγαλύτερος», εκτιμά ο κ. Κουσουρής, ζητώντας να κλείσει το νοσοκομείο, για να γίνει ολική απολύμανση των χώρων και όχι σταδιακά και τμηματικά, όπως πραγματοποιείται.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι «υπάρχουν πληροφορίες για μάσκες αυξημένης προστασίας που κρατούνται στο τελωνείο. Πρέπει να προσπεράσουμε γρήγορα τη γραφειοκρατία», είπε και ευχαρίστησε τους πολίτες της Καστοριάς για όσα υλικά προσφέρουν στο νοσοκομείο.

Την άποψη ότι ο ιός εξαπλώθηκε στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας από το πρώτο θύμα, που εργαζόταν στο Νοσοκομείο Καστοριάς, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης. «Φαίνεται ότι ξέφυγε από το Νοσοκομείο Καστοριάς από τον πρώτο θανόντα, που ήταν εργαζόμενος εκεί. Ο συμπολίτης μας δεν γνώριζε ότι έπασχε», είπε ο κ. Κασαπίδης, σκιαγραφώντας το πώς ξεκίνησε ο κορωνοϊός να «θερίζει» την περιοχή, με απολογισμό, μέχρι σήμερα, αρκετά κρούσματα, τέσσερις θανάτους σε Καστοριά και Κοζάνη, και ολική καραντίνα στα χωριά Δραγασιά και Δαμασκηνιά.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι πιστεύει πως τα κρούσματα που δεν έχουν ακόμα καταγραφεί στην περιφέρειά του είναι πολύ περισσότερα.

Στον αντίποδα, υπάρχει μια ευχάριστη είδηση από το δοκιμαζόμενο Νοσοκομείο Καστοριάς. Σύμφωνα με το fonikastorias.gr, ένας 46χρονος που νοσηλευόταν στην ειδικά διαμορφωμένη Παθολογική Κλινική, πήρε εξιτήριο και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ωστόσο, δεν έρχεται σε επαφή με την οικογένειά του και παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς, που αναμένουν τα αποτελέσματα και από το τρίτο δείγμα, έπειτα από τα δύο αρνητικά που προηγήθηκαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This