Ευχάριστα νέα! Ο κορωνοϊός δεν περνάει από την μητέρα στο έμβρυο

Must Read

Το μήνυμα της ελπίδας μέσα από τα συντρίμμια που αφήνει πίσω του ο κορωνοϊός φέρνουν τα επιστημονικά ευρήματα που αποδεικνύουν πως η νόσος δεν περνά από τη μητέρα στο έμβρυο. Πριν από λίγες ημέρες άλλωστε δύο αγοράκια ήρθαν στον κόσμο εντελώς υγιή, παρά το γεγονός ότι οι μητέρες τους νοσούσαν.

Όπως εξηγεί η Σοφία Καλανταρίδου, καθηγήτρια Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Στείρωσης της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία συμμετείχε και στις δύο καισαρικές τομές γυναικών με λοίμωξη Covid-19, οι έρευνες που έχουν δημοσιευτεί ως σήμερα και αφορούν κυρίως την Κίνα δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάθετη μετάδοση του ιού, τουλάχιστον στο τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Αναφερόμενη στην ημέρα που έμαθε ότι στο Νοσοκομείο Αττικόν θα μεταφερθεί μια έγκυος γυναίκα θετική στον ιό η διακεκριμένη επιστήμονας εξηγεί ότι μαζί με τους υπόλοιπους γιατρούς κατέστρωσαν ένα σχέδιο δράσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί με επιτυχία αυτό το πρωτόγνωρο για όλους περιστατικό.

Δείτε επίσης: Οι κληρικοί ζητούν να τελούν κανονικά αλλά κεκλεισμένων των θυρών τη Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες

«Κάναμε έγκαιρα όλες τις αναγκαίες μετατροπές στον χώρο του σηπτικού χειρουργείου και προμηθευτήκαμε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Έτσι, όλοι μαζί, μια γροθιά, ετοιμαστήκαμε όπως υπήρχε το πλάνο. Θα πρέπει να τονίσω ότι, αν δεν υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς της λοίμωξης. Με απόλυτη ηρεμία ακολουθήσαμε όλα τα βήματα, και όλα πήγαν πολύ καλά» λέει.

Αναφορικά με το αν μπορεί μια γυναίκα με κορωνοϊό να γεννήσει με τοκετό, η κυρία Καλανταρίδου εξηγεί πως αυτό είναι εφικτό, εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα από το πεπτικό σύστημα.

«Οι περισσότερες γεννήσεις στην Κίνα έγιναν με καισαρική τομή. Παρ’ όλα αυτά, οι διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες συστήνουν τον φυσιολογικό τοκετό, όταν υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες» εξηγεί.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τον θηλασμό, η ίδια συστήνει στις μητέρες που επιθυμούν να το κάνουν να βγάζουν το γάλα με θήλαστρο τις πρώτες μέρες και όταν οι εξετάσεις τους δείξουν ότι είναι αρνητικές στον ιό να θηλάσουν κανονικά το μωράκι τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This