Ένα νέο «όπλο» ρίχνει στον αγώνα για τον περιορισμό των κρουσμάτων το ΑΠΘ

Must Read

Ένα νέο υπολογιστικό μοντέλο, το οποίο θα αποτυπώνει πλήρως την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για να αποτελέσει ένα εξαιρετικά χρήσιμο όπλο, στην προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

«Το συγκεκριμένο εργαλείο θα δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να έχει μια εκτίμηση των επιπτώσεων, των μέτρων και των σεναρίων που εξετάζει και εφαρμόζει, για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τον κορωνοϊό, όπως είναι, για παράδειγμα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας και η διεύρυνση των δειγματοληψιών – αναλύσεων και σε μη βαρέως πάσχοντες», εξηγεί ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που το δημιούργησε, καθηγητής Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Το υπολογιστικό μοντέλο θα είναι έτοιμο έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και ο κ. Σαρηγιάννης τονίζει, σε συνέντευξή του στο GRTimes.gr, πως θα μπορεί να προβλέψει έγκαιρα και με σχετική ακρίβεια το αποτέλεσμα των μέτρων που λαμβάνει η Πολιτεία, για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Θα επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να ελέγχει αν τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται λειτουργούν», εξηγεί ο καθηγητής, επισημαίνοντας πως το συγκεκριμένο «εργαλείο» θα λειτουργήσει, ουσιαστικά, σαν «μπούσουλας» και θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο με τη βοήθεια που θα προσφέρει.

Απαντήσεις σε φλέγοντα ζητήματα

Επιπλέον, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας, θα μπορέσουν να απαντηθούν και ερωτήματα, όπως πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός, με ποιον τρόπο γίνεται η διασπορά του και σε ποιο βαθμό βοηθούν η απομόνωση και η εφαρμογή των μέτρων διαχείρισης του κινδύνου.

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας της ομάδας του Ερευνητικού Κέντρου HERACLES, είναι η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από τις διάφορες πολιτικές κοινωνικής «απόστασης» και απομονωτισμού, αλλά και των εκτεταμένων αναλύσεων και της επίταξης ερευνητικών εργαστηρίων, που μελετώνται και εφαρμόζονται από την ελληνική αλλά και ξένες κυβερνήσεις, ώστε να γνωρίζουν εκ των προτέρων τη χρησιμότητά τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This